Κόσμος

«Καμπανάκι» Πούτιν: «Οι κεφαλές των πυραύλων Oreshnik έχουν τη θερμοκρασία του ήλιου

Η θερμοκρασία των κεφαλών που είναι τοποθετημένες στους ρωσικούς υπερηχητικούς βαλλιστικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς Oreshnik αντιστοιχεί με θερμότητα ίση με τη θερμοκρασία στην επιφάνεια του Ήλιου, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Όλος ο κόσμος μιλάει για τον πύραυλο Oreshnik. Και ποια είναι τα υλικά; Η θερμοκρασία σε αυτές τις κεφαλές αντιστοιχεί στη θερμοκρασία του Ήλιου, στη θερμοκρασία στην επιφάνεια του Ήλιου», είπε ο Πούτιν σε μια ολομέλεια του Φόρουμ των Μελλοντικών Τεχνολογιών.

«Όλος ο κόσμος μιλάει για τον πύραυλο Oreshnik»

«Αναπτύσσουμε συστήματα που ονομάζαμε Avangard από τη δεκαετία του 1980, με συγκρίσιμες θερμοκρασίες, ελαφρώς χαμηλότερες από ό,τι στην επιφάνεια του Ήλιου» δήλωσε ο Πούτιν.

Ρώσοι επιστήμονες σκέφτηκαν να δημιουργήσουν τέτοια συστήματα στα τέλη της δεκαετίας του 1980, υπενθύμισε ο Πούτιν. «Αλλά δεν μπορούσαν γιατί δεν υπήρχαν υλικά. Αυτό ήταν το πρόβλημα. Πετάει και λιώνει σαν παγωτό».

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι οι καινοτομίες «είναι το αποτέλεσμα της εργασίας μας σε νέα υλικά».

Δείτε το βίντεο




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button