πολιτική

Κυβερνητικό «μασάζ» στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ – Το μήνυμα της διαγραφής  Σαλμά

Σαφή μηνύματα πως δεν θα γίνει ανεκτή καμία «αντικομματική» και «αντισυναδελφική» συμπεριφορά, έστειλε στους «γαλάζιους» βουλευτές η διπλή διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά και από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Στην κυβέρνηση δηλώνουν κατηγορηματικά, πως η διαγραφή Σαλμά δεν αφορούσε την ερώτηση που κατέθεσε μαζί με 10 ακόμα βουλευτές στη Βουλή για τα κόκκινα δάνεια, αλλά η επιμονή του σε καταγγελίες περί φωτογραφικών διαγωνισμών για τα κυλικεία υπουργείων.

«Κακές γλώσσες» σχολίαζαν μάλιστα, πως ο κ. Σαλμάς επεδίωξε τη διαγραφή του, τραβώντας το σχοινί και … γλυκοκοιτάζοντας προς την πλευρά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου και της προέδρου της «Φωνής Λογικής» Αφροδίτης Λατινοπούλου.

«Το να προσπαθεί ο κ. Σαλμάς να πει ότι διεγράφη για τη ερώτηση που έκανε με συνάδελφους του, είναι κάτι που η ίδια η πραγματικότητα το αμφισβητεί πανηγυρικά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Μπαράζ συναντήσεων βουλευτών της ΝΔ με υπουργούς και … ραντεβού στο Μαξίμου

Προς επίρρωση των λεγομένων της, η κυβέρνηση ξεκινά «μασάζ» στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με την έναρξη συναντήσεων με υπουργούς αλλά και συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου την 1η Οκτωβρίου.

Στόχος είναι η συσπείρωση της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας, που το επόμενο διάστημα θα κληθεί να συμμετάσχει σε κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή, όπως είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η Συνταγματική Αναθεώρηση και άλλα σημαντικά νομοσχέδια.

Η αρχή αναμένεται να γίνει σήμερα (24/09), με συνάντηση βουλευτών με την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως για θέματα της αρμοδιότητάς της. Τη «σκυτάλη» θα πάρουν στη συνέχεια ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, ο υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος και Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την πορεία θα παίξει ο γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, αποτελώντας τον δίαυλο μεταξύ των βουλευτών και της κυβέρνησης.

Ο κ. Καλαφάτης ξεκινά κύκλους συναντήσεων με βουλευτές στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή για τις επερχόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες, προκειμένου όπως αναφέρουν πηγές της ΝΔ να συμμετέχουν στην τελική διαμόρφωση των νομοθετημάτων και να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button