πολιτική

Λούκα Κατσέλη: Πώς τοποθετούνται τα κόμματα της αριστεράς στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ

Στο ΣΥΡΙΖΑ δίνουν συγχαρητήρια στους εαυτούς τους για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την πρόταση που κατέθεσαν για την Λούκα Κατσέλη.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνουν πως κινήθηκαν την κατάλληλη στιγμή κι όχι νωρίτερα από ό,τι έπρεπε, σε αντίθεση με την πρόταση της Νέας Αριστεράς για τον Χρήστο Ράμμο, και στην κατεύθυνση μίας κι ενιαίας υποψηφιότητας του προοδευτικού χώρου εν αντιθέσει με το ΠΑΣΟΚ που, κατά τους ίδιους, ετεροπροσδιορίζεται από τη ΝΔ.

«Έχει θετική η απήχηση στη βάση του ΠΑΣΟΚ»

Ως προς τη Χαριλάου Τρικούπη, μάλιστα, κομματικές πηγές επισημαίνουν με νόημα πως μπορεί τα στελέχη της να μην θέλουν να ακούσουν για οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο ανήκε στις τάξεις της κι αποχώρησε την εποχή των μνημονίων, εν τούτοις στη βάση του ΠΑΣΟΚ η κυρία Κατσέλη έχει πολύ θετική απήχηση, ιδίως λόγω του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας που φέρει τη σφραγίδα της.

«Κλειστά χαρτιά» από τη Νέα Αριστερά

Από την πλευρά της η Νέα Αριστερά κρατά κλειστά χαρτιά, θεωρείται ωστόσο πολύ ισχυρό το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει την κυρία Κατσέλη, την οποία χαρακτηρίζουν πολύ αξιοπρεπή επιλογή, μολονότι επιμένουν ότι χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία να υπάρξει συσπείρωση του συνόλου των προοδευτικών δυνάμεων στο πρόσωπο του κ. Ράμμου.

Παραλλήλως, κατακεραυνώνουν την ονοματολογία που «προσβάλλει τον θεσμό και δεν δημιουργεί κάποια κοινωνική δυναμική αφήνοντας παγερά αδιάφορη την κοινωνία».

Νίκο Κωνσταντόπουλο προτείνει η Πλεύση Ελευθερίας

Στην Πλεύση Ελευθερίας, εξάλλου, προτείνουν τον Νίκο Κωνσταντόπουλο για τον οποίο υποστηρίζουν πως πληροί και το κριτήριο εντιμότητας.

Δεν θα προτείνει υποψήφιο το κόμμα Κασσελάκη

Από την άλλη, το Κίνημα Δημοκρατίας περιμένει την πρόταση της ΝΔ, δεν θα προτείνει κάποιον υποψήφιο ούτε, όμως, και θα δώσει την υποστήριξή του σε οποιοδήποτε μνημονιακό πρόσωπο, αποκλείοντας με αυτόν τον τρόπο και την κυρία Κατσέλη η οποία είχε ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο, το 2010.

Ταυτοχρόνως, επιμένουν ότι όταν έρθει η ώρα της Συνταγματικής Αναθεώρησης θα θέσουν σε δημόσια διαβούλευση την πρόταση εξαετούς θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς τη δυνατότητα επανεκλογής.

Οι προσδοκίες του ΣΥΡΙΖΑ από το συνέδριο της άνοιξης

Την ίδια ώρα, ο Σωκράτης Φάμελλος προσβλέπει στο συνέδριο της άνοιξης ώστε να εισρεύσει «νέο αίμα» στο κόμμα του, το οποίο θεωρεί κάτι παραπάνω από απαραίτητο ώστε και να ξεκολλήσει από τα μονοψήφια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

Στην Κουμουνδούρου, εξάλλου, επιθυμούν ο προσυνεδριακός διάλογος και το καταστατικό- προγραμματικό συνέδριο να έχουν ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα το οποίο φέτος πέφτει στις 20 Απριλίου.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button