πολιτική

Μαρινάκης για Τέμπη: «Η κυβέρνηση δεν θα σταθεί εμπόδιο στη Δικαιοσύνη» – Τι είπε για ανασχηματισμό

Για την προανακριτική επιτροπή σε βάρος του Χρήστου Τριαντόπουλου, για την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση αλλά και για τα σενάρια ανασχηματισμού μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Ο κ. Τριαντόπουλος άμα τη αποφάσει της Βουλής για την προανακριτική και ο κ. Παπαγεωργίου δεδομένου του γεγονότος ότι ο προϊστάμενός του πολιτικά- αυτή τη στιγμή, όχι τότε- παραιτήθηκε, δεν θα μπορούσε και εκείνος να μείνει στη θέση του. Δεν είναι σε καμία περίπτωση κάτι το οποίο ομολογεί κάτι. Το αντίθετο. Οι άνθρωποι έχουν δηλώσει τη θέση τους. Και μάλιστα, ειδικά, για τον κ. Τριαντόπουλο είδαμε χθες ότι δεν υπήρχε κάποιο επιχείρημα σοβαρό ή κάποια μαρτυρία. Όμως για να μη θεωρηθεί ότι κάποιος θέλει ενόψει των ερευνών που επίκεινται να προκαταλάβει, έφυγαν από τη θέση τους», είπε ο κ. Μαρινάκης.

Η προανακριτική

Σε ερώτηση σχετικά με το αν η κυβέρνηση συναινέσει για οποιοδήποτε άλλο πολιτικό πρόσωπο, αν υπάρξει αίτημα για παραπομπή σε προανακριτική, απάντησε «Ναι». Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, «Δεν πρόκειται η κυβέρνηση να σταθεί εμπόδιο στη Δικαιοσύνη αλλά στη Δικαιοσύνη και όχι στα πολιτικά κόμματα, όχι στους πανελίστες, που κάνουν τους δικαστές. Στη Δικαιοσύνη και μόνο. Εμείς, γιατί βάζω και τους πολιτικούς μέσα, εσείς οι δημοσιογράφοι, έχουμε μια άλλη δουλειά. Η Δικαιοσύνη έχει μια άλλη δουλειά. Ό,τι πει η Δικαιοσύνη».

Συμπλήρωσε διευκρινιστικά ότι «Για να γίνει αίτημα για προανακριτική, πρέπει να έρθει κάποιο ή κάποια από τα κόμματα, να συγκεντρώσουν τον ελάχιστο αριθμό υπογραφών και να συντάξουν ένα κατηγορητήριο, μια πρόταση για προκαταρκτική εξέταση. Αν η πρόταση αυτή βασίζεται στη φιλοσοφία – θεωρία των κομμάτων της αντιπολίτευσης περί ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου, χωρίς κάποιο έρεισμα, κάποιο στοιχείο, κάποια μαρτυρία από τη Δικαιοσύνη, προφανώς, εμείς δεν πρόκειται να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Εάν, όμως, συντάξουν κάποια στιγμή ένα κατηγορητήριο με αιτιολόγηση η οποία προκύπτει από τη Δικαιοσύνη, δηλαδή έστειλε ο ανακριτής κάτι, δεν μπορούμε εμείς να σταθούμε εμπόδιο στη Δικαιοσύνη».

Η πρόταση δυσπιστίας

Όσον αφορά την πρόταση δυσπιστίας δήλωσε ότι με αυτήν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης μαζί με τους αρχηγούς κομμάτων της αντιπολίτευσης σχηματίζουν ένα ενιαίο μέτωπο πολιτικά. «Έχουμε μια συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα, η οποία αντιλαμβάνεται το καθήκον για τη χώρα και την εντολή των πολιτών για σταθερότητα και μια πρόοδο που απορρέει από τη σταθερότητα σε βάθος τετραετίας. Αυτό είπαν οι πολίτες στις εκλογές, έχουμε Δημοκρατία. Όπως στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας είναι η πρόταση δυσπιστίας», είπε.

Διευκρίνισε επίσης ότι θα συζητηθεί άμεσα η πρόταση δυσπιστίας τονίζοντας ότι «πρόθεση πάντως της κυβέρνησης- αυτό έχει να κάνει με την κυβέρνηση και όχι με τη Βουλή- δεν είναι να μετατραπεί σε ψήφο εμπιστοσύνης.

«Θα συζητηθεί η πρόταση δυσπιστίας της αντιπολίτευσης. Αυτή τη στιγμή η αντιπολίτευση με πρώτη την αξιωματική- έστω και από καραμπόλα αντιπολίτευση, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ- ζητάει ουσιαστικά εκλογές, ασκεί πρόταση δυσπιστίας για ένα σοβαρότατο ζήτημα που είναι ένα τόσο τραγικό δυστύχημα, που είναι όμως δουλειά της Δικαιοσύνης να το διερευνήσει και δεν έχουμε καν κατάληξη της προδικαστικής έρευνας της Δικαιοσύνης. Δηλαδή δεν έχουμε απλά πρωτόδικη απόφαση, αυτή τη στιγμή δεν έχει καταλήξει η ανάκριση έστω σε ένα πρώτο πόρισμα, που είναι το κλητήριο θέσπισμα του Εισαγγελέα», είπε μιλώντας στο ACTION24 και υπογράμμισε: «Εμείς είμαστε εδώ, να τα συζητήσουμε όλα και να δείξουμε και το πόσο συμπαγής είναι η κοινοβουλευτική ομάδα, τι έχουμε κάνει αυτά τα δύο χρόνια και τι θέλουμε να κάνουμε τα επόμενα δύο».

Ο ανασχηματισμός

«Είναι κάτι που ούτως ή άλλως, χωρίς να γνωρίζω κάτι παραπάνω, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του πρωθυπουργού. Κάθε τόσο “προαναγγέλλεται” ανασχηματισμός. Οπότε εμείς το διαψεύδουμε χωρίς να έχουμε και καμία τέτοια πληροφορία ότι επίκειται κάτι τέτοιο. Ούτε γνωρίζω, ούτε θα μπορούσα να γνωρίζω κάτι. Είναι δεδομένο ότι και οι δύο παραιτηθέντες, ο ένας, ο υφυπουργός κ. Τριαντόπουλος και ο έτερος, ο γενικός γραμματέας κ. Παπαγεωργίου θα αντικατασταθούν. Να τονίσω εδώ ότι οι παραιτήσεις αυτές είναι καθαρά για λόγους διευκόλυνσης της Δικαιοσύνης», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Το εξώδικο Καρυστιανού

Ο κ. Μαρινάκης δεν σχολίασε το εξώδικο της κ. Καρυστιανού προς τον Πρόεδρο της Βουλής για την πρόταση προανακριτικής που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ. «Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο, θεωρώ ότι είναι πολύ λάθος, να αντιδικεί ο εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης, είτε ενός κόμματος, με έναν άνθρωπο, ο οποίος δίνει έναν αγώνα για να δικαιωθεί για τον χαμό του παιδιού του. Είναι μια εκ των συγγενών των θυμάτων, που προσπαθούν με τα αιτήματα που υποβάλλουν, τις αιτιάσεις που έχουν, μέσω των συνηγόρων τους, είτε απευθείας, να υπερασπιστούν τη θέση τους. Εμείς αντιδικούμε με την αντιπολίτευση και απαντάμε στην κοινωνία και συνολικά στους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων και των συγγενών των θυμάτων, με τις θέσεις μας, που θεωρούμε ότι είναι οι θέσεις, οι οποίες αποκαλύπτουν τα ψέματα της αντιπολίτευσης. Από εκεί και πέρα, αν θέλει να απαντήσει ο κ. Ανδρουλάκης, για αυτό το οποίο υπάρχει ως αιτίαση, αυτό είναι δουλειά του κ. Ανδρουλάκη».




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button