πολιτική

Μητσοτάκης σε αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις: Αναγκαία η επίτευξη συμφωνίας Ισραήλ – Χαμάς

Την ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα επεσήμανε κατά την συνάντησή του με εκπροσώπους αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εργασιών της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στο δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται.

Συμπλήρωσε πως είναι ανάγκη να επιτευχθεί άμεσα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που θα επιτρέψει την απελευθέρωση ομήρων και την διανομή περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους στον πολιορημένο θύλακα.

Συνάντηση με τον πρίγκιπα-διάδοχο του Κουβέιτ

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο περιθώριο των εργασιών της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ με τον πρίγκιπα-διάδοχο του Κουβέιτ, τον σεΐχη Σαμπάχ Αλ Χαλίντ Αλ Χαμάντ Αλ Σαμπάχ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ενώ ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον πρίγκιπα διάδοχο για τη στήριξη του Κουβέιτ στην υποψηφιότητα της Ελλάδας για θέση κράτους μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά τη διετία 2025-2026.

Μίλησαν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ερυθρά Θάλασσα, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει τη θέση υπέρ της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στην περιοχή.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button