Κόσμος

Νέα πρόκληση Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Ειρηνευτική επιχείρηση» η εισβολή – Όχι σε ομοσπονδιακή λύση

Νέα πρόκληση από τον Ταγίπ Ερντογάν  στην «φιέστα» για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο που διοργάνωσε το ψευδοκράτος, χαρακτηρίζοντας «ειρηνευτική επιχείρηση» τον «Αττίλα», ενώ παράλληλα δήλωσε αρνητικός στο ενδεχόμενος λύσης στη βάση ενός ομόσπονδου κράτους.

«Πρέπει να έχουμε κατά νου γιατί πραγματοποιήθηκε η ‘ειρηνευτική επιχείρηση’ στην Κύπρο και γιατί η Τουρκία πήρε μια τέτοια απόφαση», δήλωσε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της φιέστας του κατοχικού καθεστώτος για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

«Χαίρομαι που βρίσκομαι μαζί σας στην 50η επέτειο της ειρηνευτικής επιχείρησης», είπε ο Ερντογάν και συνέχισε: «Μνημονεύω τους ηρωικούς μας μάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους για να κρατήσουν τη χώρα ζωντανή. Θυμάμαι τον πρωθυπουργό Ετσεβίτ, ο οποίος ήταν ο αρχιτέκτονας της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο και άλλους πολιτικούς. Μνημονεύω επίσης τους μεχμετσίκ (Τούρκους στρατιώτες) και τους μουτζαχίντ (Τουρκοκύπριους μαχητές) των οποίων το αίμα αναμείχθηκε με το αίμα τους.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button