Κόσμος

Νέο πλήγμα στη Βηρυτό ετοιμάζει το Ισραήλ – Έδωσε εντολή εκκέντωσης στους κατοίκους

Εντολή εκκένωσης στους κατοίκους των νότιων συνοικιών της Βηρυτού έδωσε ο ισραηλινός στρατός  το μεσημέρι της Τρίτης (22/10) καθώς ετοιμάζεται να εξαπολύσει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον εγκαταστάσεων της Χεζμπολάχ στην περιοχή αυτή της λιβανέζικης πρωτεύουσας.

«Για τη δική σας ασφάλεια και την ασφάλεια και των οικογενειών σας, πρέπει να απομακρυνθείτε αμέσως από αυτά τα κτίρια και εκείνα που τα περιβάλλουν και να απομακρυνθείτε τουλάχιστον 500 μέτρα», έγραψε ο αραβόφωνος εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Αβιχάι Αντραΐ με ανάρτηση στο X.

Η ανάρτηση συνοδεύεται από έναν χάρτη που δείχνει δύο συγκεκριμένα κτίρια που θα γίνουν στόχος.

Σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ακόμη ότι ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν στόχο της Χεζμπολάχ κοντά στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ραφίκ Χαρίρι στη Βηρυτό αργά χθες αλλά δεν είχαν στόχο το νοσοκομείο, το οποίο δεν επηρεάστηκε από το χτύπημα, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός.

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, ο διευθυντής του νοσοκομείου Τζιχάντ Σααντέχ δήλωσε ότι το βασικό δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα της Βηρυτού υπέστη ζημιές λόγω ισραηλινής επίθεσης σε κοντινό σημείο.

«Χθες υποστήκαμε επίθεση. Το εάν ήμασταν στόχος ή όχι, αυτό δεν το ξέρουμε, αλλά το Ισραήλ δεν έχει κόκκινες γραμμές», δήλωσε ο Σααντέχ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θραύσματα προκάλεσαν ζημιές στους ηλιακούς συλλέκτες του νοσοκομείου και στην πρόσοψη, ενώ έσπασαν και τα παράθυρα του κτιρίου. Ενώ δεν αναφέρθηκαν θύματα μεταξύ του προσωπικού, οι προσπάθειες των διασωστών μπροστά από το νοσοκομείο συνεχίζονται.

Δεκατρείς άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, σκοτώθηκαν και 57 τραυματίστηκαν στον Λίβανο σε ισραηλινό πλήγμα χθες βράδυ στην πρωτεύουσα, κοντά στο μεγαλύτερο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δημοσίευσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button