Κόσμος

Οι ισραηλινές δυνάμεις «εξολόθρευσαν» ειδικό drone της Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι «εξολόθρευσε» έναν ειδικό drone σε αεροπορική επιδρομή στο ανατολικό Λίβανο.

Ο Χαλίλ Μοχάμεντ Αμχάζ, ένα καίριο πρόσωπο της ομάδας drone της οργάνωσης, δολοφονήθηκε στην περιοχή Μπάαλμπεκ του Λιβάνου, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του o IDF.

Η Χεζμπολάχ δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει το θάνατο του Αμχάζ, ο οποίος είχε μεγάλη εμπειρία στον πόλεμο με drone.

Ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως τις περασμένες δύο ημέρες σκότωσε τρεις διοικητές της Χεζμπολάχ στις πόλεις Jibchit, Jouaiya και Qana στο νότιο Λίβανο.

Επιχείρηση «αποκεφαλισμός» των οργανώσεων

Εδώ και αρκετό καιρό, το Ισραήλ έχει ξεκινήσει την επιχείρηση «αποκεφαλισμού», τόσο της Χαμάς, όσο και της Χεζμπολάχ. Η στρατηγική αυτή μέχρι τώρα έχει κριθεί ως επιτυχημένη, μετά την δολοφονία των Ισμαήλ Χανίγια και Γιαχία Σινουάρ, από την πλευρά της Χαμάς, και του Χασάν Νασράλα από την πλευρά της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, το Ισραήλ επιβεβαίωσε τη δολοφονία του φερόμενου ως επόμενου ηγέτη της Χεζμπολάχ, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

Σε ανακοίνωση τους, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι οι βομβαρδισμοί στο Νταχίγια είχαν σκοτώσει τον Χασίμ Σαφιεντίν και τον Αλί Χουσεΐν Χαζίμα, τον επικεφαλής του κλάδου πληροφοριών της μαχητικής οργάνωσης, πριν από τρεις εβδομάδες.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button