Κόσμος

Οι χώρες που είναι «πρωταθλήτριες» στην πλαστική ρύπανση – Δείτε το Infographic του CNN Greece

Με περισσότερους από 57 εκατομμύρια τόνους πλαστικών ρυπαίνεται ετησίως ο πλανήτης, μια ποσότητα που είναι αρκετή για να γεμίσει το Central Park της Νέας Υόρκης με πλαστικά απόβλητα τόσο ψηλά όσο το Empire State Building, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Leeds στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πλέον η πλαστική ρύπανση εντοπίζεται από τα βάθη των ωκεανών μέχρι την ψηλότερη βουνοκορφή ή ακόμη και στο σώμα των ανθρώπων. Ποιες χώρες είναι, όμως, οι μεγαλύτεροι ρυπαντές; Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature, περισσότερα από τα δύο τρίτα της προέρχονται από τον Νότο.

Οι ερευνητές εξέτασαν την πλαστική ρύπανση που δεν καταλήγει σε χωματερές ή μονάδες καύσης. Όπως διαπίστωσαν οι κυβερνήσεις αποτυγχάνουν να συλλέξουν και να απορρίψουν σωστά τα απόβλητα.

Η Ινδία ηγείται παγκοσμίως στην πλαστική ρύπανση, παράγοντας 10,2 εκατομμύρια τόνους ετησίως (9,3 εκατομμύρια μετρικούς τόνους), πολύ περισσότερο από το διπλάσιο από τα κράτη που ακολουθούν όπως η Νιγηρία και η Ινδονησία. Στους μεγαλύτερους πλαστικούς ρυπαντές συγκαταλέγονται επίσης η Κίνα, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, η Ρωσία και η Βραζιλία.

Πόσα πλαστικά παράγουν οι κορυφαίοι ρυπαντές; Δείτε στο Infographic του CNN Greece




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button