Επικαιρότητα

Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τριαντάφυλλίδης – Η ανάρτηση του γιου του

Πέθανε ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και μεταφραστής Δημήτρης Τριανταφυλλίδης. Τη θλιβερή είδηση για τον θάνατό του έκανε γνωστή ο γιος του, Βασίλης, μέσα από ανάρτησή του στο Facebook.

Ο 65χρονος δημοσιογράφος όπως αναφέρει στην ανάρτηση του ο γιος του, ενημερώνει ότι ο πατέρας του τους τελευταίους μήνες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο πατέρας μου, Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, ολοκλήρωσε εχθές το βράδυ τη γήινη διαδρομή του στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες. Ξεκουράστηκε μετά από μια τεράστια δοκιμασία», γράφει χαρακτηριστικά, ενημερώνοντας παράλληλα ότι η κηδεία του θα γίνει στη Ριτσώνα Εύβοιας.

Ο Δημήτρης γεννήθηκε στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης στις 9 Δεκεμβρίου του 1959, στην οποία πέρασε και το πρώτο μέρος της ζωής του.

Το 1980 σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο γιος του θανόντος, έφυγε για να σπουδάσει Φιλοσοφία στο Κιέβο της τότε Σοβιετικής Ένωσης και επέστρεψε πέντε χρόνια αργότερα.

Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις θεολογικές του σπουδές στη Θεσσαλονίκη, προτού μετακομίσει στην Αθήνα, όπου και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

«Έκτοτε, φόρεσε πολλά καπέλα, αυτό του δασκάλου, του δημοσιογράφου, του ποιητή, του συγγραφέα, αλλά και του μεταφραστή. Ως μεταφραστής ήταν ίσως ο πιο δραστήριος της εποχής του, με περισσότερες από 130 μεταφράσεις από τα Ρωσικά στα Ελληνικά, έχοντας δουλέψει πάνω σε δοκίμια, ποιήματα, λογοτεχνικές συλλογές, αλλά και αρχειακό υλικό από τη Σοβιετική Ένωση, βοηθώντας έτσι στη διατήρηση της μνήμης των θυμάτων του Σοβιετικού ολοκληρωτισμού», αναφέρει στην ανάρτηση του ο Βασίλης Τριανταφυλίδης για τον πατέρα του.

Ο γνωστός δημοσιογράφος τα τελευταία του χρόνια τα πέρασε στην Ερέτρια, μαζί με τα λατρεμένα του σκυλιά, κάτι το οποίο τον γέμιζε και του έδινε χαρά.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button