πολιτική

ΠΑΣΟΚ: «Οδηγίες» Ανδρουλάκη στην «πρώτη» του Πολιτικού Κέντρου – «Καρφί» Διαμαντοπούλου κατά Δούκα

Την πρώτη του συνεδρίαση είχε το απόγευμα της Τρίτης (22/10) το νέο Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη με τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη που επανεξελέγη πρόσφατα να θέτει το τρίπτυχο: Εξωστρέφεια, σοβαρότητα, ενότητα προς τα υπόλοιπα μέρη στις δύο ώρες που συζήτησαν για την επόμενη μέρα στο κόμμα.

Ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε ανάμεσα στους άξονες δράσης του ΠΑΣΟΚ τη διαρκή κινητικότητα, όπως το προσδιόρισε:

«Κάναμε έναν προεκλογικό αγώνα –προίκα όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ, αλλά για το πολιτικό σύστημα. Αναγνωρίζεται οριζόντια ότι οι εσωκομματικές μας διαδικασίες έγιναν με σοβαρότητα και πολιτικό πολιτισμό.

Πρέπει από εδώ και πέρα να διατηρήσουμε ένα κλίμα ενότητας, σοβαρότητας και πολύ μεγάλης κινητικότητας. Πρέπει το επόμενο διάστημα να είμαστε παντού. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, δυναμικά παρόντες σε κάθε μάχη εντός και εκτός Βουλής απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Περάσαμε τα δύσκολα, την πίεση του πρώην δικομματισμού. Οι πολίτες βλέπουν το ΠΑΣΟΚ ως τον αντίπαλο πόλο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και αυτό αποτυπώνεται και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Οι στρατηγικές αποφάσεις θα λαμβάνονται από το Πολιτικό Συμβούλιο και την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή. Εδώ, θα επιτυγχάνουμε έναν πιο γρήγορο συντονισμό.

Με μια σειρά από καμπάνιες ενημέρωσης που θα ξεκινήσουμε το αμέσως προσεχές διάστημα, θα επικοινωνήσουμε ακόμη αποτελεσματικότερα τις θέσεις μας για την υγεία, την ακρίβεια, τη στεγαστική κρίση, τα εργασιακά δικαιώματα και τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

«Περάσαμε τα δύσκολα και φύγαμε από τη πίεση του πρώην δικομματισμού. Οι πολίτες βλέπουν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ως τον αντίπαλο πόλο της ΝΔ και αυτό αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε δυναμικά παρόντες σε κάθε μάχη εντός κι εκτός της Βουλής και σε κάθε περιοχή της Ελλάδας».

Το «καρφί» της Διαμαντοπούλου

Στην «πρεμιέρα» του νέου οργάνου, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων ο Χάρης Δούκας και η Άννα Διαμαντοπούλου (ο Παύλος Γερουλάνος απουσίαζε για ιατρικούς λόγους) να δώσουν δυναμικά τις επόμενες μάχες με στόχο την ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό σκηνικό.

Από την πλευρά της η Άννα Διαμαντοπούλου δεν άφησε ασχολίαστες τις διαρροές από το περιβάλλον του Χάρη Δούκα για τον ανασχηματισμό στο ΠΑΣΟΚ πως «δυστυχώς δεν αποπνέουν το αίσθημα ενότητας», προσερχόμενη στην πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου, το νεοσύστατου οργάνου του ΠΑΣΟΚ: «Η ομόνοια χτίζει σπίτια και η διχόνοια τα γκρεμίζει», είπε στέλνοντας μήνυμα στον Χάρη Δούκα που διαφώνησε με τη συγκρότηση του «μονοπρόσωπου οργάνου που έχει μία πολιτική κατεύθυνση», «δείχνοντας» την κυρία Διαμαντοπούλου που ανέλαβε τον Πολιτικό Σχεδιασμό.

Δεν έδωσε συνέχεια ο Δούκας

Από την πλευρά του, ο Χάρης Δούκας που μέσω συνεργατών του είχε εκφράσει την αντίθεσή του για το γεγονός ότι στο Πολιτικό Κέντρο δεν συμμετέχουν (με απόφαση προέδρου) και οι άλλοι συνυποψήφιοι, όπως ο Μιχάλης Κατρίνης και η Νάντια Γιαννακοπούλου, δεν έδωσε συνέχεια στη διάρκεια της δίωρης συνεδρίασης.

Κατρίνης: Θα μπορούσε να τους συμπεριλάβει όλους

Αντίθετα, ο Τομεάρχης Άμυνας του Κινήματος, Μιχάλης Κατρίνης σε, σε συνέντευξή που παραχώρησε στον Real FM, ανέφερε για τη μη συμμετοχή του στο Πολιτικό Κέντρο: «Επειδή υπήρχε αυτή η εκτίμηση ότι θα υπάρχει μια συνθετική πρόταση, εκτιμώ ότι η συνθετική πρόταση θα μπορούσε να συμπεριλάβει όλους τους υποψηφίους των τελευταίων εσωκομματικών εκλογών.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button