Κόσμος

Πυροβολισμοί σε γραφείο των Δημοκρατικών στην Αριζόνα – Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τρομοκρατία

Εισαγγελέας της Αριζόνα δήλωσε ότι ο άνδρας που συνελήφθη για τους τρεις πυροβολισμούς στα γραφεία της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών στα προάστια του Φοίνιξ είχε περισσότερα από 200 όπλα και πάνω από 250.000 σφαίρες στο σπίτι του, γεγονός που οδήγησε τις αστυνομικές αρχές να πιστεύουν ότι μπορεί να σχεδίαζε μαζική επίθεση. 

Σύμφωνα με το BBC, η εισαγγελέας της κομητείας Maricopa, Neha Bhatia, δήλωσε κατά την πρώτη εμφάνιση του Jeffrey Michael Kelly στο δικαστήριο την Τετάρτη ότι ομοσπονδιακοί πράκτορες την ενημέρωσαν για την έρευνα και τη κατάσχεση που έγινε μετά τη σύλληψη του Kelly. Βρέθηκαν επίσης διόπτρες, αλεξίσφαιρα και σιγαστήρες, είπε η ίδια. Ένα πολυβόλο ανακαλύφθηκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε.

Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει ο Κέλι

Ο Τζέφρι Μάικλ Κέλι, 60 ετών, αντιμετωπίζει πολλές άλλες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων εγκληματική ζημία και παράνομη οπλοχρησία. Κανείς δεν βρισκόταν μέσα στα γραφεία κατά τις ώρες των πυροβολισμών, οι οποίοι σημειώθηκαν σε διάστημα αρκετών εβδομάδων, και κανείς δεν τραυματίστηκε. Το γραφείο έχει πλέον κλείσει.

Ο Kelly κατηγορείται επίσης ότι τοποθέτησε πινακίδες που φέρεται να ήταν στερεωμένες με ξυραφάκια, ενώ σε άλλες είχαν προσαρτηθεί σακούλες με «λευκή κονιοποιημένη ουσία» που είχαν την ένδειξη «βιολογικός κίνδυνος», δήλωσε ο McCoy.

Σημειώνεται ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τρομοκρατία. Η σύλληψή του έρχεται την ώρα που οι αξιωματούχοι αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας ενόψει της ημέρας των εκλογών.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του Κέλι

Σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press, o δικηγόρος του Τζέισον Σκουάιρς δήλωσε ότι ο Κέλι ήταν συνταξιούχος μηχανικός αεροδιαστημικής που κάποτε είχε ανώτατη άδεια ασφαλείας.

Ο ίδιος δεν έχει ποινικό μητρώο και δεν υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει. Η επόμενη εμφάνιση του Kelly ορίστηκε για το πρωί της 29ης Οκτωβρίου στο Ανώτατο Δικαστήριο της κομητείας Maricopa.

Σημειώνεται ότι η Αριζόνα είναι μία από τις πολιτείες όπου ο ανταγωνισμός μεταξύ της Χάρις και του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι ιδιαίτερα έντονος. Η πολιτική βία έχει ήδη αμαυρώσει την προεκλογική περίοδο, με τον υποψήφιο πρόεδρο των Ρεπουμπλικάνων να έχει γίνει στόχος απόπειρας δολοφονίας σε προεκλογική συγκέντρωση και σε ένα από τα γήπεδα γκολφ του Τραμπ στη Φλόριντα.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button