Π. Μαρινάκης: Πολύ σοβαρή υπόθεση η παραμέληση εποπτείας ανηλίκου – Αυστηροποίηση ποινών
Την σοβαρότητα της παραμέλησης εποπτείας των ανηλίκων από τους γονείς αλλά και την αυστηροποίηση των ποινών από την πλευρά της κυβέρνησης, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σχολιάζοντας την παραβατικότητα των ανηλίκων αλλά και τα περιστατικά εκφοβισμού.
Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στους Ρομά, δήλωσε ότι δεν υπάρχει μόνο μία λύση αλλά σχέδια που τρέχουν παράλληλα.
Με δηλώσεις του σε πρωινή εκπομπή του Αντ1, τόνισε ότι υπάρχει σίγουρα μία πολιτική ενσωμάτωσης αλλά η εφαρμογή του νόμου δεν αναστέλλεται στο πλαίσιο μίας προσδοκίας ενσωμάτωσης. Για αυτό όπως είπε γίνονται και στοχευμένες περιπολίες σε συγκεκριμένες περιοχές με συγκεκριμένα αποτελέσματα.
Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι έχουν γίνει 2.300 συλλήψεις την εβδομάδα για παραβατικότητα, μεσαία και χαμηλή, διαρρήξεις, κλοπές, 269 συλλήψεις την εβδομάδα για ενδοοικογενειακή βία και 218 συλλήψεις την εβδομάδα μόνο για τη βία των ανηλίκων. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, πάντα ο κόσμος θέλει ακόμα περισσότερα από την κυβέρνηση.
Ειδικότερα για την παραβατικότητα των ανηλίκων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως πρέπει να δούμε το πρόβλημα στη ρίζα του και αναφέρθηκε σε μία σειρά από δράσεις της κυβέρνησης, όπως η η καμπάνια για το bullying στα σχολεία και το μέτρο της απαγόρευσης της χρήσης των κινητών. «Λοιπόν, πάμε σε άλλη υποκατηγορία, η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική.
Η διάσταση των γονέων. Δεν κρύβουμε τα λόγια μας. Μπορεί να γινόμαστε δυσάρεστοι σε κάποιους, αλλά η παραμέληση εποπτείας ανηλίκου είναι μία πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση, γι’ αυτό και η κυβέρνηση αυστηροποιεί τις ποινές», υπογράμμισε.
Μεταξύ άλλων, μίλησε για όσα έχουν να κάνουν με συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως με τους παραβατικούς στα πανεπιστήμια και τη βία στα γήπεδα.
«Δυστυχώς, οι εγκληματίες σε όλον τον κόσμο θα συνεχίσουν να υφίστανται. Όμως υπάρχουν δύο διαφορές. Η μία είναι ότι πλέον το κράτος αντιδρά, συλλαμβάνει, εφαρμόζει τον νόμο, επεμβαίνει όσο περισσότερο μπορεί και η δεύτερη διαφορά είναι ότι έχει αλλάξει το νομικό πλαίσιο.
Πλέον, η εφαρμογή του Ποινικού Κώδικα, γιατί δεν είναι αναδρομική, θα είναι εντελώς διαφορετική. Η προφυλάκιση σε υπότροπους, πλέον, θα είναι αυτονόητη, η έκτιση της ποινής δεν θα είναι εικονική, δηλαδή να «τρως» 15 χρόνια και θα μένεις μέσα πέντε χρόνια. Όλα αυτά έχουν, πλέον, ψηφιστεί και εφαρμόζονται από εδώ και πέρα», πρόσθεσε.