Κόσμος

Ρωσία: Ψηφίστηκε η επικύρωση της συνθήκης στρατηγικής σύμπραξης με τη Βόρεια Κορέα

Οι Ρώσοι βουλευτές ψήφισαν σήμερα, Πέμπτη 24/10 ομόφωνα την επικύρωση της «συνθήκης για τη συνολική στρατηγική σύμπραξη» με τη Βόρεια Κορέα.

Η ψηφοφορία αυτή στη Δούμα, την κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που οι Δυτικοί υποστηρίζουν πως διαθέτουν αποδείξεις για την αποστολή χιλιάδων βορειοκορεατών στρατιωτών στη Ρωσία.

Αυτή η «συνθήκη συνολικής στρατηγικής σύμπραξης» ανάμεσα στη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα είχε υπογραφεί στις 19 Ιουνίου στη διάρκεια μιας σπάνιας επίσκεψης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Πιονγκγιάνγκ, που είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της προσέγγισης μεταξύ των δύο χωρών.

Συνολικά 397 βουλευτές της Δούμας ψήφισαν υπέρ της επικύρωσης της συνθήκης. Θα πρέπει στη συνέχεια να σταλεί στην άνω βουλή του κοινοβουλίου, το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, για να ψηφιστεί, πριν υπογραφεί από τον πρόεδρο Πούτιν.

Η συνθήκη προβλέπει στο άρθρο 4 «άμεση στρατιωτική αρωγή» σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης από τρίτες χώρες.

Σύμφωνα με το κείμενο αυτό, «αν ένα από τα μέρη υποστεί ένοπλη επίθεση εκ μέρους οποιουδήποτε κράτους ή ομάδας κρατών και βρεθεί έτσι σε κατάσταση πολέμου, το άλλο μέρος θα παράσχει αμέσως στρατιωτική ή άλλη αρωγή με όλα τα μέσα που διαθέτει, σύμφωνα με το άρθρο 51 του Καταστατικού του ΟΗΕ και τη ρωσική και τη βορειοκορεατική νομοθεσία».




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button