Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ρωσική πόλη έπειτα από ουκρανική επίθεση

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στο Τιχορέτσκ, πόλη της νοτιοδυτικής Ρωσίας, οι κάτοικοι της οποίας απομακρύνθηκαν αφού η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι έπληξε εκεί με drones αποθήκη πυρομαχικών.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κρασνοντάρ Βενιαμίν Κοντράτιεφ δήλωσε στα κοινωνικά μέσα ότι «κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στην περιοχή για την οργάνωση της αρωγής προς τον πληθυσμό και την ταχεία διευθέτηση όλων των θεμάτων που συνδέονται με το περιστατικό».

Πυρκαγιά και εκκενώσεις, έπειτα από επίθεση με ντρόουν

Μία επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας με ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιφέρεια Κρασνοντάρ, στη νοτιοδυτική Ρωσία, είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά, με τις αρχές να προχωρούν στην «προσωρινή» εκκένωση κατοίκων.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από ανεξάρτητα ρωσικά ΜΜΕ καταγράφονται ισχυρές εκρήξεις και σύννεφα καπνού.

Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα και η πτώση των συντριμμιών «προκάλεσε» μια πυρκαγιά στην περιοχή Τιχαρέτσκι, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο Βενιαμίν Κοντρατίεφ.

Τουλάχιστον 1.200 άνθρωποι απομακρύνθηκαν

Η επίθεση με τα ντρόουν «δεν προκάλεσε θύματα», δήλωσε ο κυβερνήτης Κοντρατίεφ.

Όμως οι αρχές αποφάσισαν την «προσωρινή» εκκένωση ανθρώπων που κατοικούν στο χωριό Κουμπάν, σε κοντινή απόσταση από το σημείο της πυρκαγιάς, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Χίλιοι διακόσιοι κάτοικοι απομακρύνθηκαν, διευκρίνισε στη συνέχεια ο Βενιαμίν Κοντρατίεφ.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως κατέρριψε 18 drone πάνω από την περιφέρεια Κρασνοντάρ και 16 πάνω από την Αζοφική Θάλασσα.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button