Κόσμος

Σε σύγχυση οι δύο εκστρατείες: Tα προγράμματα των Χάρις – Τραμπ επηρεάζονται από την επικαιρότητα

Η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ επηρεάζεται από μια σειρά απροσδόκητων κρίσεων, όπως οι τυφώνες «Milton» και «Helene», οι θανατηφόρες πλημμύρες και κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Ο τυφώνας «Helene» προκάλεσε σοβαρές πλημμύρες, διακόπτοντας την παροχή ρεύματος και νερού, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει την προσέλευση των ψηφοφόρων σε περιοχές όπως η Β. Καρολίνα, στη οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η πρόωρη ψηφοφορία.

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και η ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση στη Μέση Ανατολή αναδιαμορφώνουν επίσης το αφήγημα της προεκλογικής εκστρατείας.

Τόσο η Καμάλα Χάρις όσο και ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθούν να αξιοποιήσουν αυτά τα γεγονότα προς όφελός τους, με τη Χάρις να εστιάζει στη διαχείριση κρίσεων και τον Τραμπ να επικρίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε αυτά τα ζητήματα.

Η Χάρις ακύρωσε προγραμματισμένες προεκλογικές ομιλίες για να επισκεφθεί περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία και να ενημερωθεί στις έκτακτες συνεδριάσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου μετά την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ.

Η Χαρις έχει τοποθετηθεί ως ηγέτης ικανή να χειρίζεται κρίσεις, με την διακυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις να λαμβάνει κάποια εύσημα από Ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες για την αντίδρασή της στον τυφώνα.

Ωστόσο, η Χάρις αντιμετωπίζει επικρίσεις για τις περιοχές που δεν έχουν ακόμη κρατική βοήθεια, με τους συντηρητικούς να κατηγορούν τη διακυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις ότι δίνει προτεραιότητα στους μετανάστες έναντι των θυμάτων των πλημμυρών.

Ο Τραμπ έχει επισκεφθεί περιοχές που επλήγησαν από τον τυφώνα, αξιοποιώντας τους δεσμούς του με τοπικούς αξιωματούχους, όπως ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Τζόρτζια, Μπράιαν Κεμπ.

Ο Τραμπ επιμένει ότι επικεντρώνεται στο να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη και ειδικά τους υποστηρικτές του στις αγροτικές περιοχές που επλήγησαν σημαντικά από τον τυφώνα.

Η εκστρατεία του έχει εργαστεί για να διασφαλίσει ότι λαμβάνονται υπόψη οι εκτοπισμένοι ψηφοφόροι σε αυτές τις περιοχές.

Στο μέτωπο της εξωτερικής πολιτικής, η Χάρις αντιμετώπισε ερωτήματα σχετικά με την αντίδραση της κυβέρνησης Μπάιντεν στην διαφαινόμενη σύγκρουση Ιράν-Ισραήλ, με τους Δημοκρατικούς να διχάζονται όλο και περισσότερο σε αυτό το θέμα.

Η Χάρις έχει προσπαθήσει να ισορροπήσει μεταξύ της υποστήριξης του δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και της αντιμετώπισης της αυξανόμενης ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα, μια θέση που έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες από τους Αραβοαμερικανούς εντός του κόμματός της.

Ο Τραμπ, εν τω μεταξύ, έχει υποστηρίξει ότι η Μέση Ανατολή ήταν πιο σταθερή κατά τη διάρκεια της προεδρίας του και υποστηρίζει ότι μεγάλες συγκρούσεις δεν θα συνέβαιναν υπό την ηγεσία του. Παρά τους ισχυρισμούς αυτούς, όμως δεν έχει παράσχει κανένα συγκεκριμένο σχέδιο για την επίλυση της συνεχιζόμενης κρίσης και ανακυκλώνει την ίδια φρασεολογία.

Καθώς πλησιάζει η ημέρα των εκλογών, και οι δύο υποψήφιοι παλεύουν με αυτές τις ασταθείς καταστάσεις, προσπαθώντας ο καθένας να δείξει ότι είναι καλύτερα προετοιμασμένος για να ηγηθεί της χώρας μέσα από τις τρέχουσες και μελλοντικές κρίσεις.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button