Κόσμος

Στάρμερ: Φίλοι εγώ και ο Τραμπ παρά την αγωγή που κατέθεσε σε βάρος μας

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Κίρ Στάρμερ επέμεινε την Τετάρτη (23/10) ότι απολαμβάνει «καλές σχέσεις» με τον Ντόναλντ Τραμπ αν και ο υποψήφιος πρόεδρος κατέθεσε νομική αγωγή κατά του Εργατικού Κόμματος του Στάρμερ επειδή έστειλε εθελοντές να κάνουν εκστρατεία υπέρ των Δημοκρατικών στις αμερικανικές εκλογές.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός απέρριψε την κατηγορία της εκστρατείας του Τραμπ για «παρέμβαση που λαμβάνει χώρα σε κοινή θέα» και δήλωσε ότι οι εθελοντές των Εργατικών έχουν διασχίσει τον Ατλαντικό για «σχεδόν όλες τις εκλογές».

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ έστειλε επιστολή στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή την Τρίτη (22/10) μετά την αποκάλυψη ενός στελέχους των Εργατικών του Ηνωμένου Βασιλείου στο LinkedIn ότι σχεδόν 100 στελέχη του κόμματος κατευθύνονταν για να κάνουν εκστρατεία για τους Δημοκρατικούς σε αμερικανικές πολιτείες όπου η μάχη θα δοθεί στήθος με στήθος, εν όψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, όπως αναφέρει το Politico.

«Όσοι ψάχνουν για ξένη ανάμειξη στις εκλογές μας δεν χρειάζεται να κοιτάξουν περισσότερο από την ανάρτηση στο LinkedIn», ανέφερε η επιστολή, από τον δικηγόρο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Γκάρι Λοκόφσκι.

«Το κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους, το κάνουν ως εθελοντές, μένουν νομίζω με άλλους εθελοντές εκεί. Αυτό έκαναν στις προηγούμενες εκλογές, αυτό κάνουν και σε αυτές τις εκλογές και αυτό είναι πραγματικά απλό» δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας πτήσης προς μια σύνοδο κορυφής της Κοινοπολιτείας στη Σαμόα.

Τέλος ο Στάρμερ, ο οποίος είχε ένα δίωρο δείπνο με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο στη Νέα Υόρκη στα τέλη Σεπτεμβρίου, αρνήθηκε ότι κινδύνευε να θέσει σε κίνδυνο τη σχέση του με τον Τραμπ.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button