Οικονομία

Στις 49,7 μονάδες διαμορφώθηκε ο PMI για την Eυρωζώνη τον Οκτώβριο

Συρρίκνωση κατέγραψε και πάλι αυτό τον μήνα ο PMI στην Ευρωζώνη, καθώς μειώθηκε η ζήτηση από την εγχώρια αγορά και το εξωτερικό, παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις μετά βίας αύξησαν τις τιμές τους, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της εταιρείας S&P Global.

Ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών HCOB (PMI), που καταρτίζεται από την S&P Global και θεωρείται καλός δείκτης για την πορεία των επιχειρήσεων του μεταποιητικού τομέα και του τομέα παροχής υπηρεσιών, αυξήθηκε οριακά στις 49,7 μονάδες αυτό τον μήνα από τις 49,6 τον Σεπτέμβριο.

Ο δείκτης παρέμεινε χαμηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση για δεύτερο συνεχή μήνα. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 49,8 μονάδες.

Ο δείκτης για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών υποχώρησε στις 51,2 μονάδες αυτόν τον μήνα από τις 51,4 συγκριτικά με τις 51,5 που ανέμεναν οι αναλυτές σε έρευνα του Reuters.

Ο PMI για τη μεταποίηση ανήλθε τον Σεπτέμβριο στις 45,9 από τις 45,0 ένα μήνα νωρίτερα, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για πιο μέτρια αύξηση στις 45,3 μονάδες.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button