Κόσμος

Στόχος της Χεζμπολάχ και ο ίδιος ο Νετανιάχου – Επιμένει στον πολυμέτωπο πόλεμο το Ισραήλ

Το μήνυμα πως οι θάνατοι του αρχηγού της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ αλλά και των δικών της υψηλόβαθμων στελεχών δεν θα μείνουν αναπάντητοι στέλνει η Χεζμπολάχστοχοποιώντας ακόμη και το σπίτι του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Πρόκειται για μια επίδειξη ισχύος της ένοπλης οργάνωσης του Λιβάνου, που παρά το γεγονός ότι έχει δεχθεί – όπως άλλωστε και η Χαμάς – πολλαπλά πλήγματα και έχει μείνει «αποδεκατισμένη» σε επίπεδο ηγεσίας, υποδηλώνει πως δεν πρόκειται να υποχωρήσει.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός, πως σε ανακοίνωσή της η Χεζμπολάχ, αναφέρει πως πραγματοποίησε επιθέσεις σε δέκα περιοχές, σύμφωνα με το Al Jazeera ανάμεσα σε αυτές και η Καισάρεια στην οποία βρίσκεται η κατοικία του Νετανιάχου. Επιθέσεις εξαπολύθηκαν στην περιοχή Σαφάντ, στη βάση Φίλον, την περιοχή Krayot, βόρεια της Χάιφα, τους οικισμούς Σλόμι και Αλ Μπάσα, σε στρατιωτική βάση στο Νέσερ, τον οικισμό Κιριάτ Σμονά, μια μονάδα Ισραηλινών στρατιωτών στην τοποθεσία al-Marj και στον οικισμό Ζαρίτ.

Στις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκε ένας 50χρονος από θραύσματα ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, όπως ανακοίνωσε η εθνική ιατρική υπηρεσία του Ισραήλ «Magen Adom» (MDA). Σύμφωνα το BBC, ακόμη ένας 29χρονος άνδρας τραυματίστηκε από τα σκάγια μιας ρουκέτας και ένας άλλος τραυματίστηκε ελαφρά όταν ένας πύραυλος, που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο, έπληξε ένα σπίτι στη Χάιφα.

Το ραδιόφωνο του Ισραηλινού Στρατού κάνει λόγο για τουλάχιστον 13 τραυματίες.

Για τα χτυπήματα είχε προειδοποιήσει και η λιβανική οργάνωση ανακοινώνοντας την Πέμπτη (17/10) ότι εισήλθε σε μια «φάση κλιμάκωσης» με το Ισραήλ, με το οποίο βρίσκεται πλέον σε ανοικτό πόλεμο.

«Τίποτα δεν θα μας σταματήσει»

Και ενώ η Χεζμπολάχ επιμένει με μαζικές επιθέσεις, ο Νετανιάχου στις πρώτες του δηλώσεις μετά την απόπειρα επίθεσης drone στην κατοικία του ξεκαθαρίζει πως «τίποτα δεν θα μας σταματήσει».

Σε βίντεο, που κυκλοφόρησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εμφανίζεται να περπατάει σε ένα ηλιόλουστο πάρκο, φορώντας γυαλιά ηλίου και ένα μαύρο κοντομάνικο μπλουζάκι. Η εικόνα του δείχνει έναν άνθρωπο που δεν φοβάται.

«Ξέρετε πριν από δύο ημέρες εξολοθρεύσαμε έναν κατά συρροή δολοφόνο, τον Γιαχία Σινουάρ, και όπως έχω πει είμαστε σε υπάρξιακό πόλεμο, θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους» τονίζει χαρακτηριστικά.

Η επίθεση σε βάρος της κατοικίας του πραγματοποιήθηκε με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, drone, το οποίο δεν βρήκε το στόχο του αλλά χτύπησε πάνω σε άλλο κτήριο.

H ισραηλινή αεράμυνα δεν κατάφερε να αναχαιτίσει το συγκεκριμένο drone, με τον IDF να ανακοινώνει πως άλλα δύο κατερρίφθησαν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Νετανιάχου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν βρισκόταν στην περιοχή, οπότε δεν κινδύνευσε ενώ στο σπίτι της οικογένειας δεν ήταν ούτε η σύζυγός του.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button