πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί δεν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος ο Νικόλας Φαραντούρης

Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ο Νικόλας Φαραντούρης, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Ο ευρωβουλευτής είχε εκφράσει και δημοσίως τις προηγούμενες ημέρες τις σκέψεις του για να υποβάλει υποψηφιότητα, η πρόσφατη ωστόσο ανάληψη σημαντικών θέσεων στις Βρυξέλλες, χωρίς προηγούμενο μάλιστα για Έλληνα μέλος της Ευρωβουλής, τον ώθησαν στο να μην προχωρήσει.

Όπως, άλλωστε, μας λένε συνεργάτες του, ο κ. Φαραντούρης έχει πάντα ως προτεραιότητα την ενότητα του κόμματος, η οποία ωστόσο υπό τις παρούσες συνθήκες κάθε άλλο παρά διασφαλισμένη είναι.

Σημειώνουμε ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ορίστηκε τακτικό μέλος της Διμερούς Διακοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας ΕΕ- ΗΠΑ, αντιπροσωπεία- σύνδεσμό δηλαδή με το αμερικανικό Κογκρέσο, θέση που θεωρείται πολύ σημαντική, ιδίως τώρα που βρισκόμαστε ένα περίπου μήνα πριν τις προεδρικές εκλογές στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Παραλλήλως, ο κ. Φαραντούρης εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Spinelli Group, του επιδραστικού φεντεραλιστικού φόρουμ στην Ευρώπη, στο οποίο επίσης κανένας άλλος Έλληνας ευρωβουλευτής δεν είχε κατορθώσει να ενταχθεί στο παρελθόν.

«Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και τιμή ως Έλληνας και Ευρωπαίος πολίτης, αλλά κι ως ο μόνος ευρωβουλευτής της Αριστεράς που συμμετέχει στο Δ.Σ. του Spinell Group. Η παρακαταθήκη του Αltiero Spinelli είναι η “Αριστερά που γεννά”, που μπαίνει μπροστά με όραμα για τις επόμενες γενιές, που αγκαλιάζει, που δεν αναλίσκεται σε ενδοστρέφεια, εσωτερικές αντεγκλήσεις, διχασμούς και δογματισμούς. Σε αυτήν την Αριστερά πιστεύω ως ανάχωμα στην ακροδεξιά, για την Ευρώπη και για την Ελλάδα και για ένα νέο ξεκίνημα της διαδικασίας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», δήλωσε ο κ. Φαραντούρης, με προφανείς αιχμές και για τα όσα συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button