Οικονομία

Τα πλάνα και οι στόχοι για το σχήμα Entersoft – Softone

Η δημιουργία της μεγαλύτερης εταιρείας στο χώρο της πληροφορικής στην Ελλάδα με ισχυρή παρουσία εκτός συνόρων αποτελεί τον στόχο της ένταξης της Entersoft και της Softοne σε έναν ενιαίο οργανισμό, η οποία ανακοινώθηκε επισήμως χθες. Μία κίνηση που ήταν σχεδόν προδιαγραμμένη από τις αρχές Μαρτίου όταν η Olympia Group του Πάνου Γερμανού και η ολλανδική Imer Capital, δύο εκ των βασικών μετόχων της Softone, προχώρησαν στην εξαγορά της Entersoft, η οποία αποτιμήθηκε στα 240 εκατ. ευρώ.

Ουσιαστικά, από χθες ξεκινά η διαδικασία ενοποίησης των δύο εταιρειών, οι οποίες συνδυαστικά διαθέτει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων επιχειρηματικού λογισμικού που αξιοποιούνται καθημερινά από περισσότερους από 90.000 πελάτες, ένα πανελλαδικό δίκτυο 700 συνεργατών, ενώ απασχολεί 1.500 και πλέον εργαζομένους.

Η διαδικασία ενοποίησης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο του 2025, όπως αναφέρουν πηγές του νέου σχήματος. Μέχρι τότε εκτιμάται ότι θα έχει επιλεγεί και η νέα εμπορική επωνυμία και θα έχει διαμορφωθεί και η καινούρια εταιρική ταυτότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, στο νέο σχήμα η Imker Capital θα ελέγχει περίπου το 48% με την Olympia Group να είναι στο 41% και το υπόλοιπο ποσοστό θα ανήκει στον Αντώνη Κυριαζή, ο οποίος είναι πρόεδρος και εκ των ιδρυτών της Softone. Ο κ. Κυριαζής θα κατέχει τη θέση του προέδρου χωρίς, όμως, εκτελεστικές αρμοδιότητες.

Διευθύνων σύμβουλος, όπως ανακοινώθηκε χθες κατά τη διάρκεια ειδικής εσωτερικής εκδήλωσης, αναλαμβάνει ο Αντώνης Κοτζαμανίδης, μέχρι τώρα διευθύνων σύμβουλος της Entersoft και εκ των ιδρυτών της τελευταίας. Ο μέχρι τώρα διευθύνων σύμβουλος της Softone, Πάνος Μαρτίνης αναμένεται να αποχωρήσει από το νέο σχήμα. Όσον αφορά στα υπόλοιπα μέλη της βασικής διοικητικής ομάδας, με βάση τη χθεσινή ανακοίνωση, περιλαμβάνει στελέχη και από τις δύο εταιρείες, περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από τη Softone.

Επόμενες κινήσεις

Όσον αφορά στις επόμενες κινήσεις, το πλάνο στρατηγικής ανάπτυξης του νέου ομίλου εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο καθώς αναμένεται να συνεχιστούν οι εξαγορές εντός και εκτός Ελλάδας. Σημειώνεται ότι τόσο η Entersoft όσο και η Softone έχουν παρουσία εκτός των ελληνικών συνόρων με την μέχρι τώρα έμφαση να έχει δοθεί στη Ρουμανία.

Παράλληλα, μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να διαμορφωθεί το χαρτοφυλάκιο των λύσεων που θα προωθεί το νέο σχήμα. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, θα υπάρξουν τομείς, όπως είναι, για παράδειγμα, αυτός του ERP, όπου θα διατηρηθούν οι λύσεις και των δύο εταιρειών, ενώ σε άλλους βρίσκεται σε εξέλιξη μία διαδικασία επιλογής. Ο στόχος είναι η κάλυψη όλου του φάσματος της αγοράς του επιχειρηματικού λογισμικού με το νέο σχήμα να απευθύνεται σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους.

Το νέο τοπίο

Η «συνένωση» δημιουργεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής στην Ελλάδα και έναν από τους δύο μεγάλους «πόλους» στην αγορά του επιχειρηματικού λογισμικού. Ο έτερος «πόλος» δεν είναι άλλος από την Epsilonet με τα δύο σχήματα να έχουν φθάσει να ελέγχουν το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της συγκεκριμένης αγοράς, ενώ και οι δύο φέρονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε νέες εξαγορές μικρότερων εταιρειών που εξειδικεύονται σε συγκεκριμένα τμήματα της αγοράς.

Γενικότερα, πάντως, η αγορά της πληροφορικής δείχνει να βρίσκεται σε μία συνεχιζόμενη φάση συγκέντρωσης καθώς πέραν των δύο προαναφερθέντων σχημάτων υπάρχουν ακόμη αρκετές εταιρείες, όπως είναι η Quest, η Ideal, η Profile, η Performance και η Q&R που δείχνουν διατεθειμένες να προχωρήσουν σε εξαγορές εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button