Επικαιρότητα

Παράβαση στο FIR Αθηνών από τουρκικά F-16, στο Νοτιοανατολυτικό Αιγαίο

Δύο τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν παραβάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 εισήλθε σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης. Καταγράφηκε μία παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Υπενθυμίζεται ότι και στις 14 Ιουλίου είχε καταγραφεί μία παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών από ζεύγος τουρκικών F-16 στην ίδια περιοχή ενώ τελευταία φορά που τουρκικά F-16 είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης ήταν στις 3 Φεβρουαρίου. Επρόκειτο για 2 ζεύγη τουρκικών F-16 μαζί με ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235. Τότε είχαν καταγραφεί 3 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που είχαν εξελιχθεί σε 6 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά στις περιοχές του βορειοανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου. Τα ανωτέρω τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock