Κόσμος

Τουλάχιστον 19 νεκροί, μεταξύ αυτών 13 παιδιά, από ισραηλινό βομβαρδισμό σχολείου στη Γάζα

H Πολιτική Άμυνα στη Γάζα ανακοίνωσε σήμερα πως ένας ισραηλινός βομβαρδισμός εναντίον ενός σχολείου που φιλοξενεί εκτοπισμένους στην πόλη της Γάζας έχει στοιχίσει τη ζωή σε 19 ανθρώπους, με τον ισραηλινό στρατό να ισχυρίζεται ότι χτύπησε μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι κρύβονταν εκεί.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται «13 παιδιά και έξι γυναίκες», η μία εκ των οποίων ήταν έγκυος, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Μαχμούντ Μπασάλ.

«Περισσότεροι από 30» άνθρωποι, μεταξύ αυτών «εννέα παιδιά» τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό του σχολείου Αλ Ζαϊτούν στην πόλη της Γάζας, συμπλήρωσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως εκεί φιλοξενούνταν χιλιάδες άνθρωποι που έχουν εκτοπιστεί από τον πόλεμο μεταξύ της Χαμάς και του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός έκανε γνωστό σε ένα δελτίο Τύπου ότι «διεξήγαγε ένα στοχευμένο πλήγμα εναντίον τρομοκρατών, οι οποίοι επιχειρούσαν από το εσωτερικό ενός κέντρου διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς στην πόλη της Γάζας», διευκρινίζοντας πως ο στόχος βρισκόταν «μέσα» στο σχολείο Αλ Φάλαχ, το οποίο βρίσκεται δίπλα στα κτίρια του σχολείου Αλ Ζαϊτούν.

Ο ισραηλινός στρατός πρόσθεσε πως έλαβε «μέτρα για να μετριάσει τον κίνδυνο να τραυματιστούν άμαχοι», ιδίως μέσω της χρήσης όπλων υψηλής ακρίβειας.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button