Κόσμος

Το Ισραήλ βομβάρδισε την Τύρο – Σφοδρό πλήγμα στην «καρδιά» της αρχαίας πόλης του Λιβάνου

Μία από τις αρχαιότερες πόλεις του Λιβάνου και μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO βομβάρδισε ο ισραηλινός στρατός την Τετάρτη (23/10), ενώ βίντεο που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας δείχνουν κτήρια στην πόλη αυτή, την Τύρο να μετατρέπονται σε συντρίμμια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες drone στοχοποίησε την οδό Sawt Al Farah και είναι η πρώτη φορά που οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις καταφέρνουν χτύπημα στο κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για μια πόλη που βρίσκεται στα μεσογειακά παράλια του νότιου Λιβάνου και συνιστά μια από τις παλαιότερες και ιστορικά πιο σημαντικές πόλεις της περιοχής.

Πυκνός καπνός υψώνεται πάνω από το κέντρο της αρχαίας πόλης της Τύρου μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό

AP Photo/Mohammad Zaatari

Αποτελούσε τόπο κατοικίας πληθυσμών της περιοχής για περισσότερα από 4.000 χρόνια, αλλά και βασικό θαλάσσιο και εμπορικό κόμβο της Μεσογείου υπό διαφορετικές αυτοκρατορίες.

Η Τύρος είναι επίσης γνωστή για τα ρωμαϊκά της ερείπια, συμπεριλαμβανομένου ενός ιππόδρομου και των θριαμβευτικών αψίδων. Σήμερα, είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη του Λιβάνου με εκτιμώμενο πληθυσμό άνω των 135.000 κατοίκων, σύμφωνα με το Al Jazeera. Η οικονομία της εξαρτάται κυρίως από τη γεωργία, την αλιεία και τον τουρισμό.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button