Κόσμος

Το Κίεβο διαψεύδει τη Ρωσία περί κατάληψης του Βούλενταρ – Συνεχίζονται οι σκληρές μάχες

Τα ρωσικά στρατεύματα δεν έχουν καταλάβει τα περίχωρα της ουκρανικής πόλης Βούλενταρ στην ανατολική Ουκρανία αλλά μονάδες αναγνώρισης επιχειρούν εκεί, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής του Ντονέτσκ Βαντίμ Φιλάσκιν.

«Οι υπερασπιστές μας προσπαθούν να τις απωθήσουν. Η πόλη δεν έχει καταληφθεί» είπε ο Φιλάσκιν σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν απ την τηλεόραση.

Ο διορισθείς από τη Μόσχα κυβερνήτης του κατεχόμενου τμήματος της περιοχής του Ντονέτσκ Ντενίς Πουσίλιν μιλώντας στο προπαγανδιστικό κανάλι Soloviof Live, δήλωσε ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί κατάφεραν να μπουν στην πόλη: «Ήδη μέσα στο Βούλενταρ βλέπουμε να γίνονται μάχες».

Σφίγγει ο ρωσικός κλοιός στο Βούλενταρ

Το BBC ανέφερε χθες, ότι η κατάσταση των ουκρανικών τμημάτων που αμύνονται στο Βούλενταρ γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Τα επιτιθέμενα ρωσικά στρατεύματα περικυκλώνουν την πόλη από τα νοτιοδυτικά και τα βορειοανατολικά και ήδη την έχουν καταλάβει σε ημικύκλιο, απειλώντας σοβαρά την επιμελητειακή υποστήριξη.

Η στρατιωτική κατασκοπεία του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας στην σημερινή της αναφορά, διαπιστώνει ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί σημείωσαν νέες επιτυχίες στην περιοχή του Βούλενταρ, απειλώντας πιθανώς την πόλη από τρεις πλευρές.

Το πρακτορείο Interfax-Ukraine, περιγράφοντας την κατάσταση στην πόλη, αναφέρει τον Ιβάν Τομότσκο, που είναι επικεφαλής των εφέδρων των Χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Αναφέρει επίσης ότι ο εχθρός «έχει μερικές προόδους».

«Το Βούλενταρ δεν βρίσκεται αυτή την στιγμή καν σε επιχειρησιακή περικύκλωση. Πράγματι οι μάχες για την πόλη είναι πολύ σκληρές. Πρέπει όμως να κάνουμε διάκριση μεταξύ της περικύκλωσης και των μαχών στις πτέρυγες» δήλωσε ο Τιμότσκο.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button