Κόσμος

Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ σήμερα, είχα τον Θεό μαζί μου»

Το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τη διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ αποδέχθηκε και επίσημα ο Ντόναλντ Τραμπ, σε μια πανηγυρική ομιλία στο συνέδριο του κόμματος και λίγες ημέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του.

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα και έχοντας ακόμα επίδεσμο στο δεξί του αυτί, δήλωσε πως «δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ σήμερα. Είχα τον Θεό με το μέρος μου».

«Αίμα κύλαγε παντού. Κι όμως, με κάποιον τρόπο, αισθανόμουν ασφαλής, γιατί είχα τον Θεό μαζί μου», πρόσθεσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ακόμη να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή προς τιμή πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του όταν ένοπλος αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει στην Πενσιλβάνια το Σάββατο.

«Παρά την ειδεχθή επίθεση αυτή, είμαστε απόψε ενωμένοι (και) πιο αποφασισμένοι από ποτέ», δήλωσε.

«Η νίκη θα είναι απίστευτη»

«Με πίστη και αφοσίωση, αποδέχομαι υπερήφανα το χρίσμα σας» είπε απευθυνόμενος στους συνέδρους στο Ουισκόνσιν (βόρειες ΗΠΑ).

Προέβλεψε «απίστευτη νίκη» στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, υποσχόμενος «τα τέσσερα ομορφότερα χρόνια στην ιστορία» των ΗΠΑ αν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Προσπάθησε εξάλλου να φανεί ενωτικός, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απόπειρα δολοφονίας του στην Πενσιλβάνια: «Είμαι υποψήφιος για να γίνω ο πρόεδρος όλης της Αμερικής, όχι της μισής», διαβεβαίωσε.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button