Κόσμος

Φον ντερ Λάιεν: Ζητώ την ψήφο σας για μια ισχυρή Ευρώπη

Την ψήφο των ευρωβουλευτών για μια «ισχυρή Ευρώπη που μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις» ζήτησε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, λίγη ώρα πριν την ψηφοφορία που θα κρίνει εάν θα παραμείνει στο «τιμόνι» της Κομισιόν για μια ακόμη θητεία. 

«Διανύουμε μια περίοδο αβεβαιότητας και άγχους για τους Ευρωπαίους, με τον κίνδυνο πολέμου να βρίσκεται στο κατώφλι μας και την ανησυχία για το περιβάλλον να εντείνεται» τόνισε στην εισαγωγική της τοποθέτηση.

«Είμαι πεπεισμένη ότι η Ευρώπη, μια ισχυρή Ευρώπη, μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις αυτές και γι’ αυτό ζητώ την εμπιστοσύνη σας σήμερα».

Η φον ντερ Λάιεν παρουσιάζοντας τις προτεραιότητές της για την επόμενη πενταετία αναφέρθηκε στην ανταγωνιστικότητα και την ευημερία, και αυτό δεν είναι τυχαίο, όπως τονίζει το Politico. Πρόκειται να είναι η προμετωπίδα της επόμενης θητείας της, με την ατζέντα να στρέφεται και στο κλίμα. Το «στοίχημα» της ανταγωνιστικότητας ήταν επίσης βασικό αίτημα από τη δική της πολιτική οικογένεια, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button