Επικαιρότητα

Έπεσαν σοβάδες σε αίθουσα δημοτικού σχολείου στην Κέρκυρα

Σοφάδες έπεσαν σε αίθουσα του 9ου δημοτικού σχολείου Κέρκυρας, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς από τους μαθητές αφού το σχολείο εκείνη την ώρα, δεν βρισκόταν σε λειτουργία.

Ο διευθυντής του σχολείου Ηλίας Μπουργουντζής μιλώντας στην ΕΡΤ επεσήμανε ότι ο σύλλογος των διδασκόντων έχει απευθυνθεί στον δήμο ζητώντας να ελέγξει τους χώρους του σχολείου χωρίς καμία ανταπόκριση. Η αίθουσα παραδόθηκε προς χρήση μετά την επέμβαση συνεργείου του δήμου.

Την ίδια ώρα η ένωση γονέων με ανακοίνωση της επισημαίνει πως τον Ιούλιο του 2024 είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Δήμαρχο κεντρικής Κέρκυρας καθώς και με τους αντιδημάρχους παιδείας και τεχνικών έργων. Στη συνάντηση αυτή τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι αντιδήμαρχοι ενημέρωσαν τα μέλη της ένωσης ότι «η χρηματοδότηση για τα σχολεία είναι πολύ ισχνή και δεν μπορούν να προβούν σε μια σειρά έργων προκειμένου να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των παιδιών εν ώρα μαθήματος».

Η ένωση γονέων τονίζει ότι επανειλημμένα έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για την επικινδυνότητα των σχολείων του νησιού και διεκδικούν μεταξύ άλλων αντισεισμικούς ελέγχους, συντήρηση και αύξηση του προϋπολογισμού για την παιδεία.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button