Επικαιρότητα

Αισιοδοξία για την Μαρινέλλα – Θα αναρρώσει πλήρως λένε οι γιατροί

Χαμόγελα και αισιοδοξία σκόρπισε στους θαυμαστές της η είδηση ότι η Μαρινέλλα βγήκε απο την μονάδα εντατικής θεραπείας, το πρωι της Πέμπτης (16/10) και θα συνεχίσει την νοσηλεία της σε απλό θάλαμο.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια θα παραμείνει κάποιες ημέρες στον απλό θάλαμο μέχρι η υγεία της να σταθεροποιηθεί μετα το σοβαρο αγγειακό επεισόδιο που είχε στο Ηρώδειο στις 25 Σεπτεμβρίου.

Ο Γεώργιος Ορφανίδης, νευροχειρουργός, Διευθυντής Νευροχειρουργικής Κλινικής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών μιλώντας στο mega σημείωσε: «Είναι πάρα πολύ δυνατή. Έβγαλε το πρώτο στάδιο που μας εξέπληξε. Πέρασε μια θύελλα και από την θύελλα βγήκε».

Με τον ορατό κίνδυνο πλέον να έχει ξεπεραστεί, η Μαρινέλλα μπαίνει στο στάδιο της αποκατάστασης. Οι γιατροί θα κρίνουν πότε θα είναι έτοιμη να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης.

«Τα νευρικά κύτταρα έχουν μια ιδιότητα, δηλαδή δεν πεθαίνουν αμέσως και κρατούν την ζωή τους χωρίς να δίνουν την λειτουργία τους σε ελεύθερη μετάφραση. Αυτό παίρνει χρόνο. Μπορεί να κάνει 2-3 μήνες», εξήγησε ο κ. Ορφανίδης.

Στο στάδιο της αποκατάστασης μετά από βαρύ εγκεφαλικό βρίσκεται και ο πολυταλάντος Δημήτρης Σταρόβας, ο οποίος σε αυτούς τους πέντε μήνες ανεβάζει βίντεο από την πορεία της υγείας του, με την πρόοδο που έχει κάνει στην ομιλία του να είναι εντυπωσιακή.

Τις επόμενες μέρες οι θεράποντες γιατροί θα έχουν την Μαρινέλλα υπό στενή παρακολούθηση, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους πως τα δύσκολα έχουν περάσει.

«Τα πρώτα δύο 24ωρα είχαμε αγωνία. Οι πιθανότητες δεν ήταν υπέρ της», αποκάλυψε ο κ. Ορφανίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μαρινέλλα θέλει χρόνο για να αναρρώσει. «Τα δύσκολα πέρασαν, τώρα περιμένουμε τα εύκολα. Θέλει όμως υπομονή», συμπλήρωσε.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button