Κόσμος

Ακυρώσεις πτήσεων την Τρίτη στα αεροδρόμια των Βρυξελλών και του Σαρλερουά

Ακυρώθηκαν την Τρίτη (1/10) όλες οι πτήσεις που αναχωρούν από τα αεροδρόμια των Βρυξελλών και του Σαρλερουά, λόγω απεργίας που κήρυξε το προσωπικό ασφαλείας και οι εργαζόμενοι στον  κλάδο της παροχής υπηρεσιών

Ειδικότερα, στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Βρυξελλών ακυρώνονται 249 προγραμματισμένες πτήσεις, ενώ σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου στις αφίξεις θα φτάσουν μόνο 98 από τις 243 πτήσεις που είναι προγραμματισμένες.

Αντίστοιχα, στο Αεροδρόμιο του Σαρλερουά, ακυρώνονται «100 περίπου» προγραμματισμένες πτήσεις, ιδίως της Ryanair, η οποία έχει κάνει αυτό το αεροδρόμιο κύριο κόμβο αερομεταφορών της στην Ευρώπη.

«Ωστόσο, μπορούμε να διασφαλίσουμε τις αφίξεις χωρίς πρόβλημα, καθώς δεν υπάρχει καμία αλληλεπίδραση με το προσωπικό ασφαλείας», υπογράμμισε η Ναταλί Πιεράρ, εκπρόσωπος της διοίκησης του Αεροδρομίου του Σαρλερουά (BSCA), σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι χιλιάδες επιβάτες που επηρεάζονται από τις ακυρώσεις καλούνται να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρείες των πτήσεων τους.

Οργή για τις συνθήκες εργασίες

Την απεργία συγκαλεί η συνομοσπονδία συνδικάτων αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας του «αναγκαίου προσωπικού εργαζομένων» στους τομείς της καθαριότητας, της ασφάλειας και της εστίασης στην Ε.Ε.

Τα συνδικάτα που καλούν σε διαδηλώσεις υποστηρίζουν ότι οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί περί συμβάσεων προμηθειών «έχουν τροφοδοτήσει έναν ανταγωνισμό προς τα κάτω στις συνθήκες εργασίας» για εργαζομένους στους τομείς καθαρισμού, ασφαλείας και εστίασης. Τα συνδικάτα ζητούν αλλαγές στους ευρωπαϊκούς κανόνες αυτούς.

Το FGTB στο Βέλγιο και το CFDT στη Γαλλία είναι μεταξύ των δεκαπέντε συνδικάτων από πολλές ευρωπαϊκές χώρες που σκοπεύουν να στραφούν ενάντια στην ΕΕ σχετικά με το θέμα, υπό την ομπρέλα του οργανισμού United Network International.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button