Κόσμος

Αμερικανικές εκλογές 2024: Εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη ψηφίσει τον υποψήφιο της αρεσκείας τους

Μπορεί να απέχουμε ακόμη δύο εβδομάδες από την ημέρα των προεδρικών εκλογών, αλλά εκατομμύρια πολίτες στις ΗΠΑ έχουν ήδη ψηφίσει. 

Και μπορεί να έχουμε ακόμα να δούμε περισσότερα από τους δύο υποψηφίους τις επόμενες μέρες, καθώς προσπαθούν να κερδίσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι εκατομμύρια έχουν ήδη κάνει την επιλογή τους, καταθέτοντας την ψήφο τους.

Όπως μεταδίδει το BBC, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, σχεδόν 17 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει μέρος σε προγράμματα πρόωρης ψηφοφορίας, τα οποία είναι ευρέως διαθέσιμα στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτειών των ΗΠΑ.

Ενδεικτικά, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο έχουν ήδη ψηφίσει στη Βόρεια Καρολίνα, ο οποία θα βρεθεί στο επίκεντρο των δύο υποψηφίων -Ντόναλντ Τραμπ και Κάμαλα Χάρις- το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι Δημοκρατικοί και οι ηλικιωμένοι είναι πιο πιθανό να ψηφίσουν νωρίς, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω επιστολικής ψήφου.

Ο αριθμός των ατόμων που ψηφίζουν νωρίς αυξάνεται σταθερά στις ΗΠΑ, έπειτα και από τις προηγούμενες εκλογές του 2020 που πραγματοποιήθηκαν σε συνθήκες Covid-19.

Απορρίφθηκαν οι προσφυγές κατά της επιστολικής ψήφου

Στον απόηχο της νίκης του Τζο Μπάιντεν, ο Τραμπ ξεκίνησε μια εκστρατεία κατά της ψηφοφορίας μέσω επιστολικής ψήφου, ισχυριζόμενος, χωρίς να έχει στοιχεία, ότι αυτή η μέθοδος οδήγησε σε εκτεταμένη εκλογική νοθεία.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, δικαστήρια του Μίσιγκαν και της Βόρειας Καρολίνα απέρριψαν τις προσφυγές που είχαν κατατεθεί από Ρεπουμπλικανούς έναντι ψηφοφόρων από το εξωτερικό, στην προσπάθειά τους να αποκλείσουν τις επιστολικές τους ψήφους.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι δύο υποθέσεις στόχευαν άτομα που δεν έζησαν ποτέ στην πολιτεία αλλά γεννήθηκαν στο εξωτερικό από γονείς που ήταν κάτοικοι της πολιτείας. Η υπόθεση του Μίσιγκαν στόχευε επίσης τις συζύγους στρατιωτικών και ψηφοφόρων από το εξωτερικό.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button