Επικαιρότητα

Απάτη κατά ΕΟΠΥΥ: Προφυλακιστέος ένας από την πρώτη ομάδα κατηγορουμένων που απολογήθηκαν σήμερα

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ένας εκ των 7 κατηγορουμένων που απολογήθηκαν σήμερα (17/09) για την εμπλοκή τους στο κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.

Μετά από τις απολογίες των πρώτων εμπλεκομένων στην δράση εγκληματικής οργάνωσης, που επί σειρά ετών είχε καταφέρει να κερδίζει χρήματα εξαπατώντας τον ΕΟΠΥΥ, Ανακρίτρια και Εισαγγελέας έκριναν προσωρινά κρατούμενο τον αποκαλούμενο «Μισέλ», με κομβικό ρόλο στο κύκλωμα.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί κάποιες από τις απολογίες και άλλων κατηγορούμενων με την δικαστική απόφαση να έχει κρίνει ελεύθερες τρεις κατηγορούμενες, εκ των οποίων στις δύο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και χρηματικής εγγύησης 10 χιλιάδων ευρώ. Στην συγκατηγορούμενη τους, γιατρό δεν επιβλήθηκε περιοριστικός όρος , απόφαση που σύμφωνα με τον συνήγορο της σχετίζεται με την προσκόμιση ενώπιον της δικαστικού λειτουργού στοιχείων που κατά τον δικηγόρο, αποδεικνύουν νόμιμες συνταγογραφήσεις.

Όσον αφορά τον κατηγορούμενο που οδηγείται στην φυλακή , σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης ήταν το πρόσωπο που όχι μόνο είχε επιφορτιστεί να εντοπίζει τα ΑΜΚΑ μέσω των οποίων θα συνταγογραφούσαν οι εμπλέκόμενοι γιατροί, αλλά είχε αναλάβει να διακινεί και φάρμακα που εξασφάλιζαν μέσω παράνομων συνταγών, σε τοξικομανείς.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος φέρεται να εμφανιζόταν πότε ως γιατρός και πότε ως βοηθός γιατρού, ανάλογα με την περίσταση.

Παράλληλα του καταλογίζεται ότι παραλάμβανε φάρμακα τα οποία είτε παρέδιδε στον 51χρονο γιατρό που φέρεται ως εκ των αρχηγών του κυκλώματος, είτε τα διακινούσε σε τρίτα πρόσωπα.

Η διαδικασία σήμερα θα ολοκληρωθεί με την απόφαση Ανακρίτριας και Εισαγγελέα για άλλους τρεις κατηγορούμενους, ενώ η δεύτερη ομάδα κατηγορούμενων θα οδηγηθεί για απολογίες αύριο.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button