Επικαιρότητα

Απέτυχε η προσπάθεια επανασυγκόλλησης του χεριού ποδηλάτη που ακρωτηριάστηκε στην Ιεράπετρα

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Ιεράπετρας,  παραμένει διασωληνωμένος ο 63χρονος ποδηλάτης του οποίου ακρωτηριάστηκε το δεξί του χέρι στο ύψος του βραχίονα, όταν έπεσε με το ποδήλατό του πάνω σε χωματουργικό μηχάνημα.

Μετά τη διακομιδή του το βράδυ της Κυριακής από το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας στη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, κρίθηκε από τους εφημερεύοντες ιατρούς αναγκαίο, να χειρουργηθεί άμεσα, προκειμένου να σταματήσει η αιμορραγία και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση του, ώστε να αποφύγει τον κίνδυνο να χάσει εκτός από το χέρι του και την ίδια του τη ζωή.

Ωστόσο, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα neakriti.gr, αν και το αποκομμένο δεξί χέρι του άτυχου 63χρονου είχε συντηρηθεί σωστά και είχε ενημερωθεί το ΠΑΓΝΗ και το ΚΑΤ της Αθήνας, για πιθανή αεροδιακομιδή του τραυματία στην πρωτεύουσα όπου οι εξειδικευμένοι ιατροί θα έκαναν προσπάθεια συγκόλλησης του, αργά το βράδυ της Κυριακής χάθηκε κάθε ελπίδα, καθώς τα συνοδά χρόνια προβλήματα υγείας του άτυχου 63χρονου έθεταν σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή, σε περίπτωση που έχανε κι άλλο χρόνο σε μεγάλες μετακινήσεις.

Το φρικτό τροχαίο ατύχημα προκάλεσε τεράστιο σοκ και στους ίδιους τους διασώστες του ΕΚΑΒ που κλήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής να παραλάβουν, τον ακρωτηριασμένο τραυματία μαζεύοντας από τον αγροτικό δρόμο το αποκομμένο μέλος του.

Ο 63χρονος ήταν γνωστός στα Νοσοκομεία του Λασιθίου και του Ηρακλείου, όπου έμπαινε συχνά για πολυήμερες θεραπείες λόγω των σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, έχοντας καθημερινή ανάγκη χρήσης αναπνευστικής υποστήριξης με φιάλη οξυγόνου.

Οι φίλοι του στην Ιεράπετρα ενημέρωσαν το πρωί της Δευτέρας τους συγγενείς του που ζουν στο εξωτερικό και στη Δράμα από όπου κατάγεται ο πατέρας του, ενώ η μητέρα του είναι Πολωνικής καταγωγής.

Στην Ιεράπετρα εγκαταστάθηκε σαν εσωτερικός οικονομικός μετανάστης πριν από 35 χρόνια περίπου.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button