Κόσμος

Αποκάλυψη Washington Post: «Κάνε αυτό που πρέπει να κάνεις» είπε ο Τραμπ στον Μπενιαμίν Νετανιάχου

Την υποστήριξη του  στις επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Χαμάς και της Χεζμπολάχ εξέφρασε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Κάνε αυτό που πρέπει να κάνεις», είπε ο Τραμπ στον Μπενιαμίν Νετανιάχου σε μια κλήση νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με την Washington Post, η οποία επικαλείται έξι άτομα που είχαν γνώση της συνομιλίας.

Ο Τραμπ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι μίλησε με τον Νετανιάχου τουλάχιστον δύο φορές τον Οκτώβριο.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, ο οποίος συμμετείχε σε μια κλήση αυτόν τον μήνα με τον Τραμπ και τον Νετανιάχου, δήλωσε: «Δεν του είπε τι να κάνει στρατιωτικά, αλλά εξέφρασε ότι εντυπωσιάστηκε από τους βομβητές», αναφερόμενος στις ηλεκτρονικές συσκευές που εξερράγησαν ταυτόχρονα σε ολόκληρο τον Λίβανο τον περασμένο μήνα.

«Εξέφρασε το δέος του για τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις και για ό,τι έχουν κάνει», ανέφερε ακόμη ο Γκράχαμ.

Σύμβουλος του Νετανιάχου αρνήθηκε να σχολιάσει τις κλήσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Από το ξέσπασμα της σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου 2023, το Ισραήλ έχει καταγράψει 765 θανάτους στρατιωτών και 5.087 τραυματισμούς, σύμφωνα με στρατιωτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός.

Από την επιχείρηση των Ισραηλινών στη Γάζα έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 42.800 άνθρωποι -κυρίως γυναίκες και παιδιά- και τραυματίστηκαν πάνω από 100.500 άλλοι.

Η σύγκρουση επεκτάθηκε στον Λίβανο, με το Ισραήλ να εξαπολύει θανατηφόρα πλήγματα σε ολόκληρη τη χώρα, τα οποία έχουν σκοτώσει περισσότερους από 2.600 ανθρώπους και έχουν τραυματίσει πάνω από 12.200 από τον περασμένο Οκτώβριο.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button