Κόσμος

Αστρονομικό ποσό για ταξίδι αναψυχής στο διάστημα… 12 λεπτών έδωσαν Κινέζοι τουρίστες

Ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για ένα ταξίδι 12 λεπτών στο διάστημα έδωσαν δύο εκλεκτοί επιβάτες στην Κίνα. Η τιμή των εισιτηρίων ανήλθε στο ποσό περίπου των 129.700 ευρώ (140.000 δολαρίων), για ένα ταξίδι στην άκρη του διαστήματος με ένα διαστημόπλοιο που θα εκτοξευθεί από την Deep Blue Aerospace το 2027.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που μια κινεζική εταιρεία έθεσε εισιτήρια διαστημικού τουρισμού προς δημόσια πώληση, με περίπου τρία εκατομμύρια ανθρώπους να συντονίζονται στην κινεζική πλατφόρμα αγορών Taobao.

Η Deep Blue Aerospace είναι μια πρωτοπόρα κινεζική εμπορική διαστημική εταιρεία που αναπτύσσει πυραύλους για να τροφοδοτήσουν τα φιλόδοξα σχέδια του Πεκίνου για το διάστημα, τα οποία περιλαμβάνουν τη δημιουργία δορυφόρων που θα «κοντράρουν» την Starlink της αμερικανικής εταιρείας SpaceX.

Το ταξίδι θα πραγματοποιήσει ο πύραυλος Nebula-1 της Deep Blue Aerospace, που πρόκειται να μεταφέρει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας και πέντε άλλους στο διάστημα για την αποστολή σε τρία χρόνια, βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη.

Ο δύσκολος δρόμος των δοκιμαστικών πτήσεων

Τον περασμένο μήνα, ο πύραυλος απέτυχε να ολοκληρώσει μια δοκιμαστική πτήση κατακόρυφης ανάκτησης σε μεγάλο υψόμετρο, είπε η εταιρεία, με πλάνα που δημοσίευσε να δείχνει το όχημα να συντρίβεται στην τελική του φάση. Μια νέα δοκιμή έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο, ενώ η εταιρεία είπε ότι θα εντείνει τις δοκιμές το 2025 και το 2026 για να διασφαλίσει την «ασφάλεια και την αξιοπιστία των υποτροχιακών επανδρωμένων ταξιδιών».

Είναι σύνηθες φαινόμενο για τις εταιρείες που εργάζονται στην ανάπτυξη πυραύλων να αντιμετωπίζουν προβλήματα και καθυστερήσεις στα χρονοδιαγράμματά τους. Δεν πρόκειται άλλωστε για ένα εύκολο στοίχημα. Την Πέμπτη (24/10) ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Deep Blue Aerospace, Χούο Λιάνγκ δήλωσε βέβαιος ότι ο πύραυλος θα ήταν έτοιμος να απογειωθεί το 2027.

Ο Χούο, όπως μετέδωσε το CNNi, περιέγραψε πως οι επιβάτες θα μπορούν να λύσουν τις ζώνες ασφαλείας τους στο διάστημα και να «κυκλοφορούν σαν ψάρια» στο περιβάλλον χωρίς βάρος.

«Σε αυτήν την εμπειρία, δεν μπορείτε μόνο να δείτε πώς είναι η γη στρογγυλή, αλλά και το απέραντο σύμπαν και τον μπλε πλανήτη όπου ζουν οι άνθρωποι», δήλωσε ο Χούο, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία το 2016.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button