Κόσμος

Αυστραλία: Στην Ιταλία συνελήφθη ο Ελληνοαυστραλός βασικός ύποπτος διπλού φονικού το 1977

Το 1977, η Μελβούρνη της Αυστραλίας συγκλονίστηκε από ένα διπλό φονικό που άφησε τη σφραγίδα του στην τοπική κοινωνία.

Δύο γυναίκες βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους, με την αστυνομία να αναζητά τον βασικό ύποπτο, έναν Ελληνοαυστραλό, τα στοιχεία του οποίου παραμένουν άγνωστα μέχρι σήμερα. Ο ύποπτος, σήμερα 65 ετών, συνελήφθη στην Ιταλία και η Αυστραλία ζητά την έκδοσή του, ενώ τον είχε επικηρύξει για 1.000.000 δολάρια Αυστραλίας.

Οι σοροί των γυναικών, οι οποίες ήταν και οι δύο κάτω των 30 ετών, βρέθηκαν τρεις ημέρες μετά τη δολοφονία, με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι. Μια από αυτές είχε υποστεί και βιασμό. Στο διπλανό δωμάτιο βρέθηκε ζωντανό το 16 μηνών παιδί της, το οποίο δεν είχε πειραχτεί.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βικτώρια χαρακτήρισε αυτό το έγκλημα ως το πιο παλιό ανεξιχνίαστο της πολιτείας. Ο ύποπτος, κατά την βραδιά του φόνου, είχε εξεταστεί από τους τοπικούς αστυνομικούς και φέρει στην κατοχή του ένα μεγάλο μαχαίρι. Ωστόσο, δεν περιλήφθηκε στην αρχική λίστα των υπόπτων, που απαριθμούσε 131 άτομα.

Μετά τη συμφωνία του να δώσει δείγμα DNA, εγκατέλειψε την Αυστραλία για την Ελλάδα, αλλά η αστυνομία κατάφερε τελικά να τον συνδέσει με το έγκλημα μέσω DNA που παρέδωσαν συγγενείς του. Η υπόθεση αυτή, που για δεκαετίες παρέμενε ανεξιχνίαστη, τώρα φαίνεται να πλησιάζει στη λύση της.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button