Κόσμος

Βρετανικές φυλακές απελευθέρωσαν κρατούμενους λόγω «υπερπληθυσμού»

Ελεύθεροι αφέθηκαν την Τρίτη (22/10) 1.100 φυλακισμένοι στο πλαίσιο του σχεδίου της κυβέρνησης για τη μείωση του υπερπληθυσμού στις φυλακές της Αγγλίας και της Ουαλίας.

Οι κρατούμενοι που αποφυλακίστηκαν με άδεια, εξέτιαν ποινές πέντε ετών και άνω, ενώ έχουν περάσει τουλάχιστον το 40% αυτού του χρόνου έγκλειστοι. Το πρόγραμμα αποκλείει όσους έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία, σεξουαλικά εγκλήματα ή περιστατικά σοβαρής βίας.

Πρόκειται για την δεύτερη ομαδική αποφυλάκιση κρατουμένων μετά τον Σεπτέμβριο.

Η υπουργός Δικαιοσύνης Shabana Mahmood έδωσε συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης λέγοντας ότι εξαναγκάστηκαν σε αυτή τη θέση «ως αποτέλεσμα της αποτυχημένης διακυβέρνησης των Συντηρητικών επί 14 χρόνια».

Η κυβέρνηση του Κιρ Στάρμερ προσπαθεί να βρει εναλλακτικούς τρόπους τιμωρίας «εκτός φυλακής», όπως είπε η Shabana Mahmood στη Βουλή των Κοινοτήτων. Ένα από τα σχέδια που εξετάζονται είναι η κατ’ οίκον απομόνωση αντί για φυλακή.

Η κρίση στα ιδρύματα κράτησης θεωρείται από αναλυτές ένας από τους λόγους πίσω από την απόφαση του Ρίσι Σουνάκ να προκηρύξει εκλογές τον Ιούλιο. Υπήρχε αυξανόμενη ανησυχία για το εάν θα άντεχε το σωφρονιστικό σύστημα μέχρι τον Νοέμβριο (την ημερομηνία που προτιμούσαν πολλοί από τους βουλευτές του για τις εκλογές).

Το πρόγραμμα αποφυλάκισης προβλέπει την απελευθέρωση με ειδική άδεια και μετέπειτα παρακολούθησης 5.500 κρατουμένων σε όλη την Αγγλία και την Ουαλία.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button