πολιτική

Γεραπετρίτης από Έβρο: Μετά το φράχτη, επιπλέον 150 συνοριοφύλακες για τη φύλαξη των συνόρων

Την ενίσχυση των ελληνικών συνόρων προανήγγειλε, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος βρισκόμενος στον Έβρο τόνισε πως μετά την προσθήκη των 450 συνοριοφυλάκων, οι οποίοι έχουν ήδη προσληφθεί τα τελευταία δύο χρόνια, ακόμη 150 θα υποστηρίξουν τη δεύτερη γραμμή άμυνας. Η προκήρυξη θα ακολουθήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ο κ. Γεραπετρίτη βρέθηκε από το πρωί στην Αλεξανδρούπολη για τις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Μετά το πέρας της παρέλασης ο υπουργός Εξωτερικών, επισκέφθηκε τον ακριτικό Έβρο.

«Είχα σήμερα τη μεγάλη τιμή και χαρά να βρεθώ στον Έβρο, ειδικότερα δε στο έργο του φράχτη, το οποίο υλοποιήθηκε σε χρόνο-ρεκόρ από την ελληνική πολιτεία. Έχει 100% αποτελεσματικότητα σε ό,τι αφορά τη φύλαξη των εθνικών και των ευρωπαϊκών συνόρων και συνοδεύεται από μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, η οποία καταβάλλεται καθημερινά από το ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο υπηρετεί εδώ στον Έβρο- γιατί είναι σημαντικά τα έργα υποδομής.

Πάντοτε όμως απαιτείται ένας συντονισμός μεταξύ όλων των υπηρεσιών της ελληνικής αστυνομίας, του στρατού, των συνοριοφυλάκων και θέλω να δηλώσω ότι η Πολιτεία θα παραμείνει σθεναρά αρωγός στο να αναβαθμίσουμε την αποτρεπτική δυνατότητα που υφίσταται εδώ, έτσι ώστε να αισθάνεται και η τοπική κοινωνία, οι ακρίτες μας στον Έβρο, ασφάλεια και να αισθάνονται πάντοτε δίπλα τους την πολιτεία.

Για το λόγο αυτό, θα προστεθούν στους 450 συνοριοφύλακες, οι οποίοι έχουν ήδη προσληφθεί τα τελευταία δύο χρόνια, ακόμη 150 συνοριοφύλακες για την υποστήριξη της δεύτερης γραμμής άμυνας. Η προκήρυξη θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες. Για εμάς είναι απολύτως σημαντικό να υπάρχει ασφάλεια στη χώρα αλλά να αισθάνονται και οι άνθρωποι ασφαλείς και υπερήφανοι για την πατρίδα, η οποία θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό τους».




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button