Δημοσκόπηση Pulse: Φθορά για την κυβέρνηση – Ντέρμπι για ΠΑΣΟΚ και «Πλεύση Ελευθερίας»

Εντελώς διαφορετικό είναι το πολιτικό τοπίο που καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ, καθώς η κατάσταση που διαμορφώνεται στο φόντο των πολυπληθών συγκεντρώσεων για τα Τέμπη, δείχνει την Πλεύση Ελευθερίας, πρωτίστως και την Ελληνική Λύση, κατά δεύτερο λόγο, να αναδεικνύονται στους κερδισμένους. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση παραμένει πρώτη, καταγράφοντας μικρή υποχώρηση, ενώ μεγάλος ηττημένος εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ, το οποίο παραμένει στάσιμο.
Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 23% των προτιμήσεων των πολιτών, ενώ ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας συγκεντρώνουν το 12%.
Στην 4η θέση ακολουθεί η Ελληνική Λύση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να παρουσιάζει μία ελαφριά ανάκαμψη στα ποσοστά του., φτάνοντας το ΚΚΕ.
«Αγκάθι τα Τέμπη»
Ζήτημα πρώτης γραμμής παραμένει για την πλειονότητα των πολιτών το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, με το 75% να κρίνει ως σημαντικό το ζήτημα.

Διχασμένοι είναι οι πολίτες σχετικά με τον πρόσφατο ανασχηματισμό, με το 44% να κρίνει πως δεν χρειαζόταν και το 43% να τον χαρακτηρίζει χρήσιμο, απαραίτητο ή σημαντικό.

Ως προς τους τομείς που θεωρούν κρισιμότεροι οι Έλληνες σήμερα το 56% κρίνει ως σημαντικότερο ζήτημα την Υγεία, το 53% την ακρίβεια και 43% την Οικονομία. Ασφάλεια και Παιδεία ακολουθούν με 38% και 36% αντίστοιχα.

Ανησυχία για την προεδρία Τραμπ
Με ανησυχία (33%) και περιέργεια (20%) αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι Έλληνες τηνπροεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ 16% εκφράζουν την απαισιοδοξία τους.
