Κόσμος

Δυο αγνοούμενοι στην Εμίλια Ρομάνια από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία

Δύο άνθρωποι αγνοούνται στην περιοχή Μπανιακαβάλο της Εμίλια Ρομάνια, εξαιτίας του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία.

Οι πυροσβέστες προσπαθούν να τους εντοπίσουν και ο Ιταλός υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νέλο Μουσουμέτσι, δήλωσε πως «όλοι ελπίζουν να πρόκειται μόνον για προσωρινό συναγερμό και να βρεθούν ζωντανοί».

Τουλάχιστον χίλιοι άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τις τελευταίες ώρες στην περιφέρεια Εμίλια-Ρομάνια, εξαιτίας των ασταμάτητων βροχοπτώσεων που προκάλεσαν την υπερχείλιση σειράς ποταμών και χειμάρρων.

Διασώστες απεγκλωβίζουν κατοίκους του χωριού Campi di Bisenzio,στην περιφέρεια της Τοσκάνης.

AP Photo/Gregorio Borgia

Η περιοχή που επλήγη εντονότερα είναι αυτή της Ραβένα, ενώ εκκενώθηκαν κατοικίες και έξω από την πόλη της Μπολόνια. Σε πολλά σημεία της Εμίλια-Ρομάνια τα σχολεία σήμερα παρέμειναν κλειστά και δημοτικά γυμναστήρια μετατράπηκαν σε χώρους υποδοχής άστεγων πολιτών.

Στην ευρύτερη περιοχή της Ανκόνα, παράλληλα, τις τελευταίες ώρες σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης κατολισθήσεις, εξαιτίας της συνεχούς βροχόπτωσης.

italia plhmmyres

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο χωριό Campi di Bisenzio

AP Photo/Gregorio Borgia

Η Πολιτική Προστασία της χώρας παραμένει σε επιφυλακή μέχρι και σήμερα το βράδυ, διότι είναι πιθανή κατά τόπους επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, ιδίως στην βόρεια Ιταλία.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button