Επικαιρότητα

ΕΛΑΣ: Μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή του «ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024»

Στην κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου πλέγματος μέτρων και ρυθμίσεων προχώρησε η ΕΛΑΣ για την εύρυθμη και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα «ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024», που θα διεξαχθεί από την Πέμπτη, 5, έως και την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024, σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής και των Περιφερειακών Ενοτήτων Κορινθίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κεντρικός άξονας του σχεδιασμού και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων -τα οποία θα εξειδικευθούν με νεότερη ανακοίνωσή-, αποτέλεσαν κυρίως η πρόληψη και αποτροπή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων καθώς και η ασφαλής διεξαγωγή του αγώνα, αποσκοπώντας παράλληλα, στην ομαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Hδη από σήμερα, 2/9, πραγματοποιούνται προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και συγκεκριμένα στο ύψος του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α.) Μαλακάσας-Σείριος, λόγω διεξαγωγής αναγνωριστικών διαδρομών της Υπερειδικής Διαδρομής.

«Όπως όλοι γνωρίζουμε, το σπουδαίο αυτό γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είναι αρκετά σημαντικό για τη χώρα μας και για τον λόγο αυτό η διασφάλιση της διοργάνωσής του καθώς και η ασφάλεια όλων των πολιτών, αποτέλεσε εξ αρχής πρώτιστη προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τέλος, η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς προκειμένου να αποφευχθούν πρόσθετα κυκλοφοριακά προβλήματα, να συνεργάζονται και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστώντροχονόμων, ώστε η εκδήλωση να διεξαχθεί ομαλά και με ασφάλεια.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button