Επικαιρότητα

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι ανήλικοι που αποπειράθηκαν να ληστέψουν 13χρονους

Επιβολή περιοριστικών όρων τέθηκαν στους πέντε 13χρονους που αποπειράθηκαν να ληστέψουν μια επταμελή παρέα συνομηλίκων τους στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, το απόγευμα του Σαββάτου.  

Στους 13χρονους όπου μετά την απολογία τους στην 6η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, αφέθηκαν ελεύθεροι επιβλήθηκαν τρεις περιοριστικοί όροι που αφορούν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, την εμφάνιση τους μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής τους όπως επίσης του αναμορφωτικού μέτρου της επιτήρησης από επιμελητή ανηλίκων.

Υπενθυμίζεται ότι οι σε βάρος των πέντε 13χρονων που κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να ληστέψουν μία επταμελή παρέα συνομηλίκων τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ληστείας ενώ δύο εξ αυτών κατηγορούνται ότι δήλωσαν ψευδή στοιχεία στην Αστυνομία ότι τους προσήγαγαν για το περιστατικό.

Ο ένας από τους συλληφθέντες ανηλίκους καταγγέλθηκε, ότι χτύπησε ένα από τα θύματα, όταν αρνήθηκαν να τους παραδώσουν χρήματα, χωρίς όμως να υπάρξει τραυματισμός.

Απολογούμενοι ενώπιον της 6ης τακτικής ανακρίτριας, οι κατηγορούμενοι φέρονται να είπαν ότι έκαναν «πλάκα» κι ότι ζήτησαν 50 λεπτά, αρνούμενοι την κατηγορία της απόπειρας ληστείας η οποία τους αποδίδεται.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button