Επικαιρότητα

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την διακρατική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 13» στα Χανιά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα Σάββατο 19 Οκτώβρη,  η διακρατική στρατιωτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 13»  μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου και με τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και της Γαλλίας.

Η ΤΑΜΣ «ΜΕΔΟΥΣΑ» η οποία ξεκίνησε την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2024, (λαμβάνει χώρα από το 2015) διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και πλέον των παραπάνω χωρών συμμετείχαν με παρατηρητές τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ινδία, η Ιορδανία, η Ιταλία, το Μπαχρέιν, το Μαρόκο, η Μοζαμβίκη και η Ρουάντα.

Σκοπός της άσκησης ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας και διαλειτουργικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων των συμμετεχουσών xωρών, καθώς και η διεξαγωγή επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε διακλαδικό επίπεδο. Στο πλαίσιο της «ΜΕΔΟΥΣΑ 13» πραγματοποιήθηκαν επίσης οι ασκήσεις «AEGEUS MENA III» υπό τον συντονισμό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και «HERCULES ΙΙΙ», υπό τον συντονισμό της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.

Από την διεξαγωγή της άσκησης «Μέδουσα 13» στα Χανιά το Σάββατο 19 Οκτώβρη 2024.

KONTARINIS/ GEORGE EUROKINISSI

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε και η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (ΗΔΕ, Distinguished Visitors Day – DV DAY), στην περιοχή του Μάλεμε Χανίων, στο πλαίσιο της οποίας εκτελέστηκαν σύνθετα αντικείμενα επιχειρησιακής φύσης με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων των 3 Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΔΕΠ.

Την άσκηση παρακολούθησαν εν πλω από τη Φρεγάτα «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ», αρχηγοί των όπλων και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών συνεργασίας, διεθνείς παρατηρητές και στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων άλλων χωρών.

askisi medousa 13 xania

Από την διεξαγωγή της άσκησης «Μέδουσα 13» στα Χανιά το Σάββατο 19 Οκτώβρη 2024.

KONTARINIS GEORGE/ EUROKINISSI




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button