Κόσμος

Επικεφαλής UNRWA: «Συλλογική τιμωρία των Παλαιστινίων η απαγόρευση της λειτουργίας της» στο Ισραήλ

Απόφαση που συνιστά συλλογική τιμωρία για όλους τους Παλαιστινίους χαρακτήρισε ο επικεφαλής της  υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) την κίνηση του Ισραήλ να περάσει νομοσχέδια που διακόπτουν τους δεσμούς με την οργάνωση  και της απαγορεύουν τη λειτουργία της στο εσωτερικό της χώρας.

Ο Φιλίπ Λαζαρινί, σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στο Χ, χαρακτήρισε την ψηφοφορία της Κνεσέτ «πρωτοφανή» και προειδοποίησε ότι δημιουργεί «επικίνδυνο προηγούμενο».

Η απόφαση αντιτίθεται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και παραβιάζει τις υποχρεώσεις του Ισραήλ βάσει του διεθνούς δικαίου, είπε.

Σημείωσε ότι η κίνηση αυτή θα στερήσει από την εκπαίδευση περισσότερα από 650.000 παλαιστινιακά παιδιά, «θέτοντας σε κίνδυνο μια ολόκληρη γενιά παιδιών», τόνισε.

«Αυτά τα νομοσχέδια θα βαθύνουν μόνο τα δεινά των Παλαιστινίων, ειδικά στη Γάζα, όπου οι άνθρωποι έχουν περάσει περισσότερο από ένα χρόνο απόλυτης κόλασης … Αυτά τα νομοσχέδια αυξάνουν τα δεινά των Παλαιστινίων και δεν είναι τίποτα λιγότερο από συλλογική τιμωρία», κατέληξε.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button