Επικαιρότητα

ΗΔΙΚΑ: Χωρίς συνταγογράφηση από την Παρασκευή ώς την Κυριακή – Η αιτία

Χωρίς την δυνατότητα να συνταγογραφούν φάρμακα ή διαγνωστικές εξετάσεις θα είναι οι γιατροί από την προσεχή Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή τα μεσάνυχτα, καθώς η ΗΔΙΚΑ προχωρά στην αναβάθμιση των ηλεκτρονικών της συστημάτων.

Για τον λόγο αυτό οι ιατροί θα πρέπει να φροντίσουν να εκδώσουν τις όποιες συνταγές για τους ασθενείς τους νωρίτερα από την προαναφερόμενη ημερομηνία.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα μείνει ουσιαστικά εκτός λειτουργίας, από το βράδυ της Παρασκευής ώς και τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Πρόκειται για το σύστημα που υποστηρίζεται μέσω των ΑΜΚΑ, κάτι που συμβαίνει τόσο με τη συνταγογράφηση φαρμάκων όσο και των διαγνωστικών εξετάσεων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Στο πλαίσιο του έργου «Αναβάθμιση των Υποδομών της ΗΔΙΚΑ ΑΕ», πρόκειται να γίνει μετάπτωση της Βάσης Δεδομένων ΑΜΚΑ σε νέα υποδομή, κατά το διάστημα από την Παρασκευή 27/09/2024 και ώρα 22:00 έως και την Κυριακή 29/09/2024 και ώρα 00:00.

Κατά την ανωτέρω χρονική περίοδο, τα συστήματα που υποστηρίζει η συγκεκριμένη βάση και διαλειτουργούν με τον ΑΜΚΑ δεν θα είναι λειτουργικά.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button