Κόσμος

ΗΠΑ: Αμοιβή 45.000 ευρώ δίνουν οι Αρχές για τους πυροβολισμούς με τους τέσσερις νεκρούς

Αμοιβή 50.000 δολαρίων, περίπου 45.000 ευρώ προσφέρει η αστυνομία  για οποιαδήποτε πληροφορία που θα οδηγήσει σε σύλληψη, καθώς συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό ύστερα από  τους φονικούς πυροβολισμούς στην πόλη Μπέρμιγχαμ στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 17 τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς το βράδυ του Σαββάτου (21/9).

Το πρωί της Δευτέρας (23/9), οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι εξακολουθούν να αναζητούν έναν ύποπτο, κοσκινίζοντας πολλές πληροφορίες που έλαβαν από το κοινό.

Οι ερευνητές περιέγραψαν την επίθεση ως «χτύπημα» στο οποίο συμμετείχαν πολλοί ένοπλοι που φαίνεται ότι είχαν ως στόχο ένα συγκεκριμένο άτομο.

Τι συνέβη;

Η επίθεση εκτυλίχθηκε λίγο σε συνοικία νυχτερινής διασκέδασης. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι συνέβη καθώς οι θαμώνες σχημάτιζαν ουρά για να μπουν σε ένα σαλόνι ναργιλέ και πούρων.

Ο Σκοτ Θέρμοντ, ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπέρμιγχαμ, χαρακτήρισε τους πυροβολισμούς «στοχευμένους» και όχι τυχαίο περιστατικό.

Ορισμένοι δράστες φέρονται να βγήκαν από ένα όχημα και να άνοιξαν πυρ εναντίον πλήθους σε δημόσιο χώρο πριν διαφύγουν από το σημείο.

Φέρονται να χρησιμοποίησαν «συσκευές μετατροπής πολυβόλου». Οι ερευνητές λένε ότι έχουν συλλέξει περίπου 100 κάλυκες από τη σκηνή, μεταξύ άλλων αποδεικτικών στοιχείων.

Ο δήμαρχος του Μπέρμιγχαμ Ράνταλ Γούντφιν κατηγόρησε τους «διακόπτες Glock» – συσκευές που μπορούν να προσαρτηθούν σε πιστόλια για να τα κάνουν να πυροβολούν αυτόματα – και τους χαρακτήρισε ως το «νούμερο ένα ζήτημα δημόσιας ασφάλειας» στην περιοχή.

Το σαλόνι ναργιλέ, δήλωσε ότι ήταν «συντετριμμένο» που οι πελάτες του ενεπλάκησαν στο περιστατικό – το οποίο, όπως τόνισε, δεν είχε καμία σχέση με τον ίδιο τον χώρο.

Ποιοι σκοτώθηκαν και ποιοι τραυματίστηκαν;

Μια γυναίκα και τρεις άνδρες που σκοτώθηκαν κατονομάστηκαν από την αστυνομία του Μπέρμιγχαμ, η οποία δήλωσε ότι τα θύματα ήταν κάτοικοι της περιοχής.

Το άτομο που ήταν στόχος του «χτυπήματος» πιστεύεται ότι ήταν μεταξύ των νεκρών, δήλωσε ο κ. Thurmond, χωρίς να διευκρινίσει ποιο ήταν το άτομο αυτό.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας δήλωσε ότι οι ερευνητές είχαν λάβει πληροφορίες που υποδηλώνουν ότι «κάποιος ήταν πρόθυμος να πληρώσει χρήματα για να σκοτωθεί αυτό το άτομο».

Η αστυνομία λέει ότι πιστεύει ότι η επίθεση ήταν στοχευμένη επειδή αρκετά από τα θύματα είχαν εκτεταμένο ποινικό ιστορικό.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι άλλοι 17 τραυματίστηκαν, αναθεωρώντας προς τα κάτω έναν προηγούμενο αριθμό 18 ατόμων. Τα τραύματά τους διέφεραν σε σοβαρότητα, ενώ ορισμένα από αυτά ήταν απειλητικά για τη ζωή. Πολλοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις αρχές, πέντε άνθρωποι εξακολουθούσαν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο τη Δευτέρα.

Τι είναι γνωστό για τους δράστες της επίθεσης;

Η έρευνα για τους δράστες συνεχίζεται και ελάχιστα είναι γνωστά γι’ αυτούς.

Η αστυνομία πιστεύει, ωστόσο, ότι το περιστατικό μπορεί να προέρχεται από σχέδιο δολοφονίας για πληρωμή.

Ποια είναι η ευρύτερη εικόνα;

Η αιματοχυσία έρχεται εν μέσω μιας σειράς περιστατικών βίας με όπλα στο Μπέρμιγχαμ.

Ένας ακόμη πυροβολισμός το βράδυ της Κυριακής στην πόλη της Αλαμπάμα είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα ακόμη άτομο και να τραυματιστεί τουλάχιστον ένα ακόμη. Η αστυνομία δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι δεν αποκλείει σύνδεση με το περιστατικό της προηγούμενης νύχτας.

Έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 400 μαζικοί πυροβολισμοί σε όλες τις ΗΠΑ μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με το αρχείο οπλοκατοχής, το οποίο ορίζει ως μαζικό πυροβολισμό ένα περιστατικό στο οποίο τέσσερις ή περισσότεροι άνθρωποι τραυματίζονται ή σκοτώνονται.

Το περιστατικό στο Μπέρμιγχαμ είναι ο δεύτερος μαζικός πυροβολισμός που λαμβάνει χώρα στην πόλη σε διάστημα δύο μηνών και η τρίτη τετραπλή ανθρωποκτονία του 2024.

Τον Ιούλιο, ένας άλλος πυροβολισμός σε νυχτερινό κέντρο άφησε πίσω του τέσσερις νεκρούς και 10 τραυματίες, ενώ τον Φεβρουάριο για άνδρες που πυροβολήθηκαν έξω από μια δημόσια βιβλιοθήκη.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button