Οικονομία

Η διασύνδεση των POS φέρνει τα πρώτα εκατομμύρια στα κρατικά ταμεία

Η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές φέρνει τα πρώτα εκατομμύρια στα κρατικά ταμεία σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρο Τσάπαλο. 

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου σημείωσε πως μέχρι στιγμής έχουν γίνει 410.000 διασυνδέσεις ταμειακών μηχανών – POS και η συμμόρφωση των επιχειρήσεων φτάνει πλέον το 96%.

Ενώ εντείνονται οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις που δεν έχουν συμμορφωθεί.

Όπως εξήγησε, το υπόλοιπο 4% είναι κάποιες εταιρείες ζόμπι ή ενδεχομένως να βρίσκονται σε στάδιο κλεισίματος. Ενώ υπάρχουν και εταιρείες που αντιμέτωπίζουν πρακτικά προβλήματα για τη διασύνδεση τους.

Σύμφωνα με τον κ. Τσάπαλο πρόκειται για 2.000 επιχειρήσεις και το υπουργείο προσπαθεί να βρει τεχνικά τον τρόπο να λύσει ορισμένα ζητήματα λειτουργικότητας.

Πιο ήταν το αποτέλεσμα

  • Η αύξηση αυτή έφτασε το 16% το α’ εξάμηνο του έτους στον κλάδο της εστίασης, στα 5,5 δισ. ευρώ.
  • Ηαύξηση στον κλάδο των Ταξί έφτασε το 177% και τα 50 εκατ. ευρώ σε συναλλαγές. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον κ. Τσάπαλο αυτό αποτελεί μόλις το 10% του τζίρου των ταξί και θα χρειαστεί χρόνος για να ενισχυθούν περισσότερο οι ηλεκτρονικές πληρωμές.
  • Αύξηση 20,1% στις πληρωμές με ηλεκτρονικά μέσα εμφάνισαν οι γιατροί στο α’ εξάμηνο, στα 273 ευρώ.
  • Στα κομμωτήρια η αύξηση των ηλεκτρονικών πληρωμών έφτασε τα 13,8% και τα 371 εκατ. ευρώ.
  • Στα γυμναστήρια η αύξηση έφτασε το 34,8%, στα 75 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο.
  • Στα ξενοδοχεία η αύξηση των ηλεκτρονικών πληρωμών ανήλθε σε 8,8% στο εξάμηνο, στα 3,9 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Τσάπαλο η διασύνδεση των ταμειακών με τα POS και η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών είναι ο σύμμαχος του υπουργείου για να αποκαλύψει τους τζίρους που κρύβουν μια σειράς από κλάδους και ταυτόχρονα για να δώσει του υπουργείο τη δυνατότητα να φορολογήσει με πιο δίκαιο τρόπο.

Ως συνέπεια «θα μπορέσει το υπουργείο θα μπορεί να επιστρέψει κάποια απο αυτά τα έσοδα στην κοινωνία με την μορφή ενίσχυσης της υγείας, παιδείας, κοινωνικού κράτους και μείωση της φορολόγησης».




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button