Κόσμος

Η καλύτερη πιτσαρία του κόσμου για το 2024 δεν βρίσκεται στην Ιταλία

Τα ιταλικά βραβεία 50 Top Pizza ανακοίνωσαν τους νικητές απ’ όλο τον κόσμο για το 2024, και στην κορυφή βρίσκεται μια πιτσαρία στη Νέα Υόρκη.

Το Una Pizza Napoletana, που άνοιξε ο μετρ της πίτσας Anthony Mangieri τον Μάρτιο του 2022 στο Lower East Side του Μανχάταν (η επιχείρηση λειτουργούσε σε άλλες τοποθεσίες από το 1996), κέρδισε ανταγωνιστές ακόμη και στη Νάπολη της Ιταλίας, τον «ιερό τόπο» για τους λάτρεις της πίτσας και τους καλοφαγάδες γενικότερα.

«Με εμπνέει το γεγονός ότι αναγνωρίζομαι γι’ αυτό μετά από 30 χρόνια καριέρας, ειδικά στη Νάπολη, όπου ξεκίνησε η πίτσα», δήλωσε ο Mangieri στο CNNi.

Οι Νέα Υόρκη είχε ακόμη τρεις πιτσαρίες στη λίστα του 2024, η οποία περιελάμβανε συνολικά 101 εστιατόρια (παρά το «50» στο όνομα των βραβείων): την Ribalta στο νούμερο 19, την Don Antonio στο 30 και τη L’industrie Pizzeria στο 80.

https://www.instagram.com/p/C5JoOPavSNb/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Ιταλία, όπως ήταν αναμενόμενο, κυριάρχησε στη λίστα με 41 πιτσαρίες και «μπροστάρισσα» τη Νάπολη με πέντε από αυτές – ανάμεσά τους και η δεύτερη καλύτερη στον κόσμο, η Diego Vigtaliano Pizzeria.

Οι 10 κορυφαίες πιτσαρίες στον κόσμο για το 2024

Για να δικαιολογηθεί ο παγκόσμιος χαρακτήρας των βραβείων, στη λίστα εκπροσωπήθηκαν και έθνη που δεν φημίζονται, θα λέγαμε, για τις πίτσες τους, όπως η Νότια Κορέα, η Βολιβία και Ινδία, για παράδειγμα. Η Ελλάδα, πάντως, ήταν απούσα.

Δείτε στη συνέχεια τις 10 κορυφαίες πιτσαρίες του κόσμου για το 2024, και αναζητήστε τον πλήρη κατάλογο εδώ.

  1. Una Pizza Napoletana (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)
  2. Ισοπαλία: Diego Vitagliano Pizzeria (Νάπολη, Ιταλία) και I Masanielli – Francesco Martucci (Caserta, Ιταλία)
  3. The Pizza Bar on38th (Τόκιο, Ιαπωνία)
  4. Confine (Μιλάνο, Ιταλία)
  5. Napoli on the Road (Λονδίνο, Αγγλία)
  6. Tony’s Pizza Napoletana (Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ)
  7. I Tigli (San Bonifacio, Ιταλία)
  8. Sartoria Panatieri (Βαρκελώνη, Ισπανία)
  9. 50 Kalò (Νάπολη, Ιταλία)
  10. Seu Pizza Illuminati (Ρώμη, Ιταλία)

Το μυστικό της καλύτερης πιτσαρίας

«Σε μια χώρα που συνηθίζει πάντα να βάζει τα πάντα στην πίτσα, ο Anthony διατηρεί την πιο αγνή παράδοση στις γαρνιτούρες, με εξαιρετικής ποιότητας υλικά. Marinara, Margherita, Cosacca και μια πίτσα που αλλάζει κάθε μέρα, με βάση τα υλικά της αγοράς», ανέφερε η ιστοσελίδα των βραβείων για την νικήτρια πιτσαρία Una Pizza Napoletana.

https://www.instagram.com/p/C2IqMgXo_YT/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο Mangieri φτιάχνει πίτσες με φυσικό προζύμι, που ψήνονται σε ξυλόφουρνο με συστατικά όπως οι καλύτερες ντομάτες San Marzano, άγρια ρίγανη από το Αμάλφι, Amalfi, βουβαλίσια μοτσαρέλα ΠΟΠ και θαλασσινό αλάτι από τη Σικελία.

«Αυτό που κάνει μια πραγματικά καλή πίτσα είναι πρώτα η ζύμη. Δεν είναι μια συγκεκριμένη συνταγή, αλλά έχει να κάνει με την ενυδάτωση και με την κατανόηση του τρόπου επεξεργασίας της ζύμης και την ικανότητα προσαρμογής σε όλες τις μεταβλητές που εμπλέκονται», δήλωσε ο ίδιος.

Στην Una η ζύμη δεν μπαίνει ποτέ στο ψυγείο και φτιάχνεται με ένα μείγμα πολλών διαφορετικών ιταλικών αλεύρων από τον ίδιο τον Mangieri, κάθε μέρα που είναι ανοιχτή η πιτσαρία. Ενώ στους ξυλόφορνους μπαίνουν μέχρι τρεις πίτσες κάθε φορά.

Με πληροφορίες από: The world’s best pizza for 2024 isn’t in Naples – or even in Italy. Here’s where it is by Forrest Brown, CNN




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button