Κόσμος

Η Νότιος Κορέα ενημερώνει το ΝΑΤΟ για την ανάπτυξη στρατιωτών του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Ρωσία

Αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Νότιας Κορέας θα ενημερώσει τη Δευτέρα (28/10) το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο για την ανάπτυξη στρατιωτών από τη Βόρεια Κορέα στη Ρωσία, ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ.

Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει σοβαρές ανησυχίες για την πιθανότητα αυτά τα στρατεύματα να χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ουκρανίας.

«Πρεσβευτές από τους εταίρους του ΝΑΤΟ στον Ινδοειρηνικό –την Αυστραλία, την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Νότια Κορέα– προσκλήθηκαν να παραβρεθούν» στο Συμβούλιο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι ουκρανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών λένε ότι περίπου 12.000 στρατιώτες, μεταξύ των οποίων 500 αξιωματικοί και τρεις στρατηγοί, βρίσκονται ήδη στη Ρωσία και εκπαιδεύονται σε πέντε στρατιωτικές βάσεις.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν αρνήθηκε ότι Βορειοκορεάτες στρατιώτες βρίσκονται στη χώρα του αλλά είπε ότι επαφίεται στη Μόσχα να αποφασίσει πώς θα εφαρμόσει μια συμφωνία συνεργασίας με την Πιονγκγιάνγκ που περιλαμβάνει και μια ρήτρα αμοιβαίας άμυνας σε περίπτωση που κάποια χώρα δεχτεί εξωτερική επίθεση.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button