Κόσμος

Η πρώτη εικόνα από το σπίτι του Νετανιάχου μετά την επίθεση με drone της Χεζμπολάχ

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πρώτη φωτογραφία από την επίθεση με drone της Χεζμπολάχ στο σπίτι του Ισραηλινού προέδρου Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Την φωτογραφία δημοσίευσαν στο επίσημο κανάλι τους στο Telegram οι δυνάμεις «Quds» των Φρουρών της Επανάστασης, η επίλεκτη παραστρατιωτική μονάδα του Ιράν.

Στη φωτογραφία διακρίνονται οι υλικές ζημιές που προκάλεσε το χτύπημα σε τζάμια της κατοικίας.

Η κατοικία του Νετανιάχου στόχος του drone της Χεζμπολάχ

Νωρίτεα, το σπίτι του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου έγινε να στόχος του drone της Χεζμπολάχ που επιτέθηκε στην Καισάρεια το πρωί του Σαββάτου (19/10) -μια επιθετική κίνηση από πλευράς της οργάνωσης, που δείχνει ότι παρά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις στον Λίβανο δεν σκοπεύει να καταθέσει, τουλάχιστον προσώρας, τα όπλα.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, drone, το οποίο δεν βρήκε το στόχο του αλλά χτύπησε πάνω σε άλλο κτήριο.

H ισραηλινή αεράμυνα δεν κατάφερε να αναχαιτίσει το συγκεκριμένο drone, με τον IDF να ανακοινώνει πως άλλα δύο κατερρίφθησαν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Νετανιάχου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν βρισκόταν στην περιοχή, οπότε δεν κινδύνευσε ενώ στο σπίτι της οικογένειας δεν ήταν ούτε η σύζυγός του.

Από το πλήγμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Συναγερμός

Η είσοδος των drones και πυραύλων σε ισραηλινό εναέριο χώρο σήμανε συναγερμό, με προειδοποιητικές σειρήνες να ηχούν σε Καισάρεια, Γκλιλότ και Χάιφα.

Ωστόσο, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν πλέον αποκλείσει το ενδεχόμενο άλλης επίθεσης με drone στις τρεις αυτές περιοχές.

Τη Χάιφα είχε βάλει στο στόχαστρο ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από μαχητές της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, ωστόσο έπεσε σε ανοιχτό χώρο και δεν προκάλεσε τραυματισμούς.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button